Митрополит Епіфаній зустрів благодатний вогонь у Михайлівському соборі

Митрополит Епіфаній зустрів благодатний вогонь у Михайлівському соборі

У православних храмах розпочалася великодня служба. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZN,UA.

Предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній зустрів благодатний вогонь, що прибув з Єрусалиму, в Свято-Михаловском золотоверхому соборі в Києві, повідомляє прес-служба ПЦУ.

Крім Єпіфанія вогонь зустріли архієпископ Вишгородський Агапіт і братія Михайлівського монастиря.

У прес-службі ПЦУ відзначили, помісна церква вперше приймає благодатний вогонь.

У ніч на неділю в Михайлівському соборі почалася великодня служба. На ній присутній президент Петро Порошенко з сім’єю.

У свято Воскресіння Христового у молитвах ми згадуємо наших воїнів, бо завдяки їм маємо можливість у мирі і спокої…

Опубліковано Петром Порошенком Субота, 27 квітня 2019 р.

 

Моє серце сповнене любов’ю та радістю, адже це перше Пасхальне Богослужіння вже об‘єднаної Помісної Української Православної Церкви. Молімося разом та вітаймо один одного, бо воістину Христос Воскрес!

Опубліковано Митрополит Епіфаній Субота, 27 квітня 2019 р.

 

Перед цим прес-служба почесного патріарха і постійного члена Синоду ПЦУ Філарета повідомила про прибуття благодатного вогню до Володимирського собору. Вогонь зустріли настоятель собору протоієрей Борис Табачек разом із духовенством і парафіянами. Привіз його митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який з делегацією Волинської єпархії перебував в Єрусалимі, де отримав цей вогонь.

Передача Благодатного вогню у Свято-Володимирському кафедральному патріаршому соборі м. Києва

Опубліковано Патріарх Філарет Субота, 27 квітня 2019 р.

 

“Хай світло благодатного вогню символізуватиме і свідчитимн про нашу тверду віру у Воскресіння Христове, яке є головним святом та подією в нашому житті”, – йдеться в повідомленні.

Благодатний вогонь прибув до Свято-Володимирського патріаршого собору27 квітня 2019 року 0 21.00 до…

Опубліковано Патріарх Філарет Субота, 27 квітня 2019 р.

 

Благодатний вогонь з Єрусалиму прибув до Києва ввечері в суботу, 27 квітня. Делегація з 30 осіб – священнослужителів, ветеранів АТО / ООС, політиків і громадських діячів – повернулася до України з Ізраїлю, привізши з собою із Храму Гробу Господнього головний символ Великодня – благодатний вогонь.

Як завжди напередодні Пасхальної неділі в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов благодатний вогонь. Вогонь вважається святинею для вірних, а його сходження називають дивом. Сходження вогню символізує вихід з Гробу Господнього “Світла Істинного” – Воскресіння розіп’ятого Ісуса Христа.

Чин сходження Благодатного вогню здійснює особисто Єрусалимський патріарх. Потім християни поширюють вогонь свічками і спеціальними лампадами по всьому світу.