На Донеччині пройшов круглий стіл щодо протидії російській інформаційній агресії
http://dn.gov.ua/wp-content/uploads/2-203.jpg

На Донеччині пройшов круглий стіл щодо протидії російській інформаційній агресії

Сьогодні у Краматорську відбувся круглий стіл «Підвищення ефективності українських засобів масової інформації, громадського сектору та влади у протидії російській інформаційній агресії».Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на сайт ДонОДА.

Організаторами круглого столу виступили Донецька облдержадміністрація, Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, проект «Сильні громади» та інтернет-видання «Український інтерес». Донецьку облдержадміністрацію на заході представляла директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Людмила Биченко.

 Під час круглого столу були оприлюднені дані моніторингу 150 інформаційних джерел – інформаційних агентств, преси, блогів, інтернет-ЗМІ, сторінок соцмереж. Представлені результати містять аналіз поточного стану інформаційної війни між Росією та Україною, прогнозів щодо розвитку ситуації в найближчій перспективі. Експерти Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва обговорили з громадським сектором та представниками ЗМІ найбільш дієві інструменти у протидії інформаційній агресії та надали рекомендації держслужбовцям.

Як зазначила директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Людмила Биченко, основна мета і громадського сектору, і влади – це територіальна цілісність та мир як на Донеччині, так і на всій Україні. Тільки у співпраці влади, громадськості та ЗМІ можна досягнути поставленої мети та підвищити ефективність громадськості, ЗМІ у протидії російській інформаційній агресії.