НАЦІОНАЛЬНА ЗБІРНА УКРАЇНИ ЗІБРАЛАСЯ В ХАРКОВІ: НАЙСВІЖІШІ НОВИНИ
https://24tv.ua/resources/photos/news/640_DIR/201803/940638.jpg

НАЦІОНАЛЬНА ЗБІРНА УКРАЇНИ ЗІБРАЛАСЯ В ХАРКОВІ: НАЙСВІЖІШІ НОВИНИ

Національна команда зібралася вчора в Харкові для того, аби розпочати свій березневий збір. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ffu.ua.

Як ми й повідомляли, основна група гравців прилетіла регулярним рейсом із Києва. Попри морозну погоду (-12 градусів за Цельсієм), літак приземлився не те щоб за графіком, а навіть на сім хвилин раніше. А вже за 40 хвилин автобус із 16-ма футболістами на борту та тренерським штабом у повному складі і на чолі з Андрієм Шевченком прибув до готелю «Superior Golf & Spa Resort».

За годину до партнерів приєднався й Євген Коноплянка, літак якого з Варшави також прибув за розкладом. Легенькі кеди Євгена видавали контраст української температури з німецькою. Але прагнення якомога швидше приступити до виконання тренувального графіку збірної від цього не зменшилося. На цьому сам Коноплянка наголосив в інтерв’ю журналістам, що зібралися в холі готелю.

Бутербродний перекус і фітнес-тренування

Новоприбулі швидко подолали коротку відстань між автобусом та дверями, оскільки нікому не хотілося проводити зайві хвилини на морозі. Персонал збірної традиційно гостинно зустрів бажаних гостей: окрім заздалегідь приготовлених комплектів тренувальної форми, на хлопців чекали й бутерброди з чаєм. Невеликий перекус після дороги ніколи не буває зайвим. А наїдатися на той час було недоречно: на гравців, які в уїк-енд не виступали за свої клуби, чекало фітнес-тренування під керівництвом тренера з фізпідготовки Івана Баштового.

Участь у цьому занятті взяли семеро виконавців: Коваленко, Матвієнко, Зінченко, Шепелєв, Буяльський, Петряк та Хачеріді. Решта хлопців вирушили до сауни та басейну. Тепло та відновлювальні процедури, як ніколи, доречні після вчорашніх та суботніх матчів, які більшість гравців провела в зимових умовах.

Відновлення замість тренування на морозі

Вечірнє тренування сьогодні було скасоване у зв’язку з морозом та великою кількістю снігу, що випав у Харкові впродовж ночі та дня. Зважаючи на це й на те, що більшість футболістів у вік-енд мала достатньо ігрової практики, тренерський штаб вирішив надати перевагу відновленню гравців. Водночас роботи щодо приготування газону стадіону «Металіст» до завтрашнього відкритого тренування йдуть повним ходом. Синоптики обіцяють, що завтра стовпчик термометра підніметься вгору градусів на сім, поле буде повністю очищене від снігу, відтак проведенню відкритого тренування нічого не загрожує. Тож збірна України чекає завтра на своїх уболівальників! Початок тренування заплановано на 18.00, однак приходити, звісно, треба заздалегідь, аби вибрати кращі місця для підтримки збірної!

Рішення щодо Яремчука — пізніше

Дебютант збірної Роман Яремчук одразу ж після прибуття поспілкувався з лікарями національної команди Ашотом Худаєвим та Артуром Глущенком. Рішення щодо участі Романа у зборі буде оголошене пізніше: форвард у супроводі медиків вирушив до лікарні для проведення МРТ.

Після теплої сауни на хлопців чекає командне зібрання, яке стане першою зустріччю колективу після тривалої розлуки. На цій зустрічі тренерський штаб озвучить завдання команди на поточний збір. Після цього — вечеря й відпочинок. Перед кропіткою роботою треба зібратися в силі!

Олександр Гливинський, прес-секретар національної команди