Одеське ОПГ або як рейдери захоплюють чуже майно

Одеське ОПГ або як рейдери захоплюють чуже майно

Історія замовного рейдерського захоплення, який втілювався відомими в Одесі тітушками, чорними реєстраторами, продажними активістами для яких ця «робота» стала джерелом прибутку.  Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Ukrpress.info.

Знайомтесь замовник — Слободенюк Микола Яковлевич

Засновник групи компаній (ТОВ «ТРАНС ЮГ СЕРВІС», ТОВ «НОВА БУДОВА», ТОВ «СІББУДІНВЕСТ» та інших) з 2014 року орендував нерухоме майно. Договори оренди щороку укладалися від різних юридичних осіб, де засновником був Слободенюк М.Я. Останній договір оренди був укладений 01.01.2017р. з ТОВ «ТРАНС ЮГ СЕРВІС». Частково ці події вже висвітлювались у прессі та не будемо повторюватися.

Напад на журналіста в Одесі, чому мовчить поліція? (відео).

Коли прийшов час повертати орендоване майно законному власнику, Слободенюк М.Я. вирішив привласнити це майно та замовив цю роботу «спеціалістам» у цій галузі, які на початку січня 2018 року почали втілювати у життя чітко розроблений план захоплення майна на користь замовника. За допомогою підручних чорних реєстраторів КП «Реєстраційна служба Одеської області» Кто крышует одесских рейдеров? – Махортова Ігора Олександровича, Манюти Сергія Васильовича.

Схема «черных» регистраторов: в Одессе задержали исполнителей, а заказчики пока вне подозрений.

Официальное обращение Сергея Кивалова по захвату государственного имущества.

Нерухоме майно та обладнання, що було передано в оренду Слободенюку на підставі підробної довідки техніка інвентаризатора визнається невід’ємною частиною виробничого обладнання  бетонно-змішувального вузла  та Увага «має ознаки цілісного майнового комплексу площею 14,6кв.м.!». Вам важко уявити собі, що таке ЦМК?

Будь ласка дивиться – цмк.

Це так звана конструкція з металопластику де знаходиться операторська керування БЗВ. У подальшому ЦМК збільшується ще на одне таку «операторську» та площа ЦМК становить вже 29,2 кв.м.! Ну а звісно ж усе наше нерухоме майно є «невід’ємною частиною» цього великого майнового комплексу Слободенюка яке складається з двох метало пластикових операторських.

За 2 місяця шахраї чотири рази між власними підприємствами перереєстровували право власності на це майно, де останнім зареєстрованим власником став «діловий партнер» Слободенюка – пан Саласін Микола Антонович. Корпоративні права цих двох господ чітко прослідовуються у багатьох підприємствах, та які зареєстровані за однаковими юридичними адресами (ТОВ «БЕТОН ПЛЮС»,  ТОВ «ВК «НОВОБУДОВА» та інші)

До речі, Слободенюк використає Саласіна у ще одному злочині, але про це згодом.

Що, може фактично зробити власник який дізнався, що частину його майна вкрали? Звісно звернутися із заявою до правоохоронних органів, так 23.02.2018р. Малиновським ВП відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.4 ст.190 КК України, а усі незаконні реєстраційні дії 23 березня 2018 року скасовуються відповідним наказом Міністерства юстиції України. Здавалось б, ось вам злочин, відомі всі виконавці та шахраї, які вкрали майно на мільйони гривень, слідчим залишилося фактично пред’явити всім цим особам підозру, завершити досудове слідство та передати справу до суду.  Однак у нашій країні це не так.

Органи досудового слідства склали кримінальні провадження на поличку та стали спостерігачами рейдерського захоплення підприємства.

Власник, маючи на руках усі документи забороняє злочинцям користуватися своїм майном. Однак ця заборона стала червоною тряпкою для Слободенюка та тієї групи осіб, які виконували його замовлення щодо захоплення майна та 30 березня 2018 року стався збройний напад ті тушок під керівництвом Ходіяка Сергія (який обвинувачується у розстрілі людей 2 травня 2014р.) та його прибічників з ГО «Національний спротив».

Працівники поліції, які приїхали за викликом, стали мовчазними свідками злочинів, які вчинялися цими особами та не перешкоджали їм. Безперечно, заяву про злочин вони прийняли, відомості про цей злочин внесли до ЄРДР однак на цьому їх діяльність закінчилася.

Поки припадають пилом ці кримінальні провадження Слободенюк вільно користується захопленим майном, відкрито викрадає електричну енергію.

Трансформаторна підстанція

А реакції правоохоронних органів за подані у подальшому численними заявами про злочини просто немає.

Процесуальними керівниками у розслідуванні цих злочинів були прокурори одеської місцевої прокуратури №2, який спускав на гальма досудове розслідування та неодноразово закривав кримінальні справи за начеб то відсутністю складу злочину. Неодноразово посадовими особами Одеської обласної прокуратури скасовувались ці незаконні постанови, поновлювалось досудове розслідування та вказувалось на безліч порушень та необєктивність процесуальних керівників.

За нашою інформацією безпосердніми учасниками вчиння злочинів були також наступні особи, за якими тягнеться шлейф «подібних робіт», знайомтесь:

Коломієць А.Г. Міжнародна антикорупційна асамблея. Відомий також у справах рейдерського захоплення баз відпочинку у пгт Затока

посилання: Группа Братиновы-Коломиец начинают «отжимать» сельхозпредприятия в Тарутинском районе

Дело «Краяна»: суд назначил экс-депутату залог в 420 тысяч гривен 

Ця особа неодноразово приходила до власників підприємства з пропозиціями «договорится мирно» та віддати їм те, що вони «хочуть». Не погоджуючись на його так звані пропозиції починається замовлена ним інформаційна атака з медіа ресурсів, які в Одесі вже давно називають «помийною ямою».

Одним з таких ресурсів стала «Одеса медіа», які без розбору публікували видумані брехливі статті, щоб скомпрометувати ділову репутацію власників та директорів. В детективні бредні цих так званих журналістів люди із здоровим глуздом можуть тільки посміятися та оцінити розмір гонорарів за ці замовні статті, які отримувала пані Овчиннікова.

Коломиєць та Овчинникова

Юридичний супровід замовлення здійснює відомий своїми справами в оборутках та обвичнувачений у справі Краян одіозний адвокат Кравченко Ігор Валентинович, якого до речі з Коломійцем зв’язує тісна дружба та які разом відпочивають за кордоном.

Кравченко з Коломийцем

Тепер до вашої уваги силовий супровід:

Урайчик Дмитро Сергійович – начальник охоронної агенції Спрут, колишній працівник правоохоронних органів у Донецькій області

Ходіяк Сергій – очолює тітушок, яких згортував під ГО «Національний спротив» з своїми вірними прибічниками – Грушецьким Андрійєм та Тимошиним Максимом

Як у подальшому стає очевидним, це захоплення майна було необхідно Слободенюку, з метою привласнити собі залізничну колію Гіперіона однак про це згодом у іншій публікації….

Далі буде!