Перетин українського кордону: хто може не проходити карантин, а хто зобов’язаний це зробити?

Перетин українського кордону: хто може не проходити карантин, а хто зобов’язаний це зробити?

Державна прикордонна служба України інформує про те, як відбувається проходження карантину і хто звільняється від цього обов’язку. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Особи, які перетнули кордон в Україну та особи, які перетнули КППВ з тимчасово окупованих територій ПІДЛЯГАЮТЬ ОБСЕРВАЦІЇ.
Як альтернативу обсервації вони можуть пройти самоізоляцію з використанням електронного сервісу «ДІЙ ВДОМА». Встановити додаток можна безпосередньо в пункті пропуску (КПВВ).

Строк самоізоляції становить 14 днів для осіб, які здійснили перетин державного кордону або КПВВ та дали згоду на самоізоляцію з використанням додатку «Дій вдома», з моменту перетину державного кордону або перетину контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Хто може не проходити карантин?

При в’їзді із-за кордону (ТОТ) учасники ЗНО з однією особою, яка супроводжує кожного з них, не зобов’язані направлятися на карантин, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою).

При прибутті з-за кордону обсервації не підлягають особи, які є працівниками дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей, водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад, учасники зовнішнього незалежного оцінювання разом з однією особою, що супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою.

При прибутті з ТОТ обсервації не підлягають особи, які є співробітниками Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста, співробітниками акредитованих в Україні дипломатичних місій, зокрема тих, які проводять моніторинг ситуації та доставку гуманітарної допомоги населенню, що проживає на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, учасники зовнішнього незалежного оцінювання разом з однією особою, що супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на COVID-19 особою.

За матеріалами: ДПСУ