Підписано меморандум про сприяння молодіжному житловому будівництву на території Луганської області
https://scontent.fiev12-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/29197018_605390183147652_8722130866182352161_n.jpg?oh=c633bd82aba43c46c886f244e4d1c234&oe=5B44CD87

Підписано меморандум про сприяння молодіжному житловому будівництву на території Луганської області

Підписано Меморандум про співробітництво між Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією, Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» та Луганським регіональним управлінням цієї установи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на сторінку в Фейсбуці Юрія Клименка.

Сьогодні, 14 березня 2018 року, в облдержадміністрації було підписано Меморандум про співробітництво між Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією, Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» та Луганським регіональним управлінням цієї установи.

Метою цього Меморандуму є взаємовигідна співпраця та координація зусиль, спрямованих на реалізацію житлової політики регіону, захист житлових прав мешканців Луганської області, сприяння розвитку будівельної та пов’язаних з нею галузей народного господарства.


Пріоритетним напрямом співпраці визначено підвищення рівня забезпечення житлом громадян, у т.ч. сімей учасників АТО, військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб шляхом запровадження та реалізації фінансово-інвестиційних механізмів державної підтримки будівництва (придбання) доступного житла в рамках виконання державних та місцевих програм.


Підписання Меморандуму відбулося під час засідання круглого столу за участю голови правління Держмолодьжитла Сергія Комнатного, міських голів області, представників структурних підрозділів облдержадміністрації.

Незважаючи на складне соціально-економічне становище, облдержадміністрація відновила дію трьох обласних пільгових програм кредитування. На це з обласного бюджету було виділено 6,3 млн грн. У минулому році 9 родин отримали власне житло за програмою забезпечення молоді житлом, 2 родини скористалися програмою сприяння забезпеченню житлом педагогічних та медичних працівників, отримали власне житло також 2 сім’ї учасників АТО. Обласна влада спрямовує і залучає кошти у розвиток житлового фонду, зокрема будівництво соціального житла.

Навіть в умовах війни Луганська область не пасе задніх та завдяки підтримці обласної влади посідає 8 місце в Україні за обсягом фінансування програм житлового будівництва. Пріоритетами на 2018 рік визначено прийняття Регіональної цільової програми забезпечення молоді житлом, продовження дії чинних програм житлового кредитування для родин учасників АТО та ВПО.