Поляки допомагають переселенцям в Україні знайти роботу
https://adra.org.ua/wp-content/uploads/2017/11/TownCountry-bei-ADRA.jpg

Поляки допомагають переселенцям в Україні знайти роботу

Земля під ногами з’явилася, упевненість у завтрашньому дні, якої раніше не було, – радіє учасниця проекту Фонду ADRA. Про це повідомляє Upmp.news із посиланням на Польське радіо.

У проекті «Програма професійного навчання та розвитку підприємництва», який був реалізований Фондом ADRA Польща і ADRA Україна від травня до грудня 2017 року в Дніпрі взяло участь 160 осіб.

У академії можна було здобути одну з восьми професій: менеджер продажу, бухгалтер, кухар, швачка, перукар, манікюрниця, графічний дизайнер та веб-дизайнер.

Координаторка проекту Анна Сковера з ADRAПольща:

З одного боку ми організували професійне навчання і підготували осіб до нової професії, але також ми хотіли вирішити дві інші проблеми. Багато осіб, які довгі роки працювали в одній професії, ніколи не писали свого CV (резюме), і не брали участі у співбесіді. Тому ми підготували спеціальні практичні заняття зі спеціалістом з кадрових ресурсів, де переселенці вчилися, як поводитися під час співбесіди з роботодавцем, і також як шукати роботу за своєю професією. (…). Крім цього, учасники проекту могли зустрітися зі спеціалістом, який надавав поради тим, хто хотів відкрити свій бізнес.

Інна Єфремова здобула професію графіка-дизайнера:

З’явився сенс, є до чого прагнути. Коли разом зустрічаємося, ми підтримуємо і надихаємо один одного, стимулюємо. Якщо хтось чогось добився, ми радіємо і тоді ми готові чекати, хочеться йти вперед.

З’явився смисл. Якщо ти раніше жив і думав: ну, добре, мине рік, півроку і ми повернемося додому. Тепер уже, звичайно, якщо чесно, ця думка пішла геть, ми вже змирилися, що ніхто вже туди не повернеться, а якщо повернеться, то не скоро. Але у тебе уже немає цього страху, тому, що ти здобув таку модну, сучасну професію… Я вже знаю, що я не пропаду, я знаю, що влаштуюся на роботу, потім здобуду досвід і знайду наступну роботу. Знаєте – земля під ногами з’явилася, упевненість у завтрашньому дні, якої раніше не було. І це саме завдяки цьому навчанню.

Зі 160 учасників проекту 120 після навчання знайшли роботу або стажування.

Проект, який реалізував Фонд ADRA в Дніпрі, фінансується програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща