Порошенко вимагає від Зеленського публічної відповіді щодо ідеї зняття блокади з Донбасу
Люди в очікуванні перетину лінії розмежування на Донбасі. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Порошенко вимагає від Зеленського публічної відповіді щодо ідеї зняття блокади з Донбасу

П’ятий президент Петро Порошенко стурбований нібито готовністю України зняти економічну блокаду з окупованого Росією Донбасу, про що йшла мова на зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську, де українську делегацію знову очолює другий президент Леонід Кучма. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

П’ятий президент Петро Порошенко стурбований нібито готовністю України зняти економічну блокаду з окупованого Росією Донбасу, про що йшла мова на зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську, де українську делегацію знову очолює другий президент Леонід Кучма. Про це Порошенко написав у своєму Facebook.

«Вимагаю від президента Зеленського дати публічну відповідь, на якій підставі він дав такі директиви делегації України. Реалізація російського сценарію на Донбасі – це зрада національних інтересів нашої держави і пам’яті про тисячі українських патріотів, які загинули за свободу, суверенітет і територіальну цілісність України!», – заявив він.

Порошенко нагадав, що «з боку окупанта» нічого не змінилося з 15 березня 2017 го, коли РНБО призупинив економічні зв’язки з Донбасом.

«Виходить українська сторона стає на коліна, про що вже говорив Зеленський? Ми ніколи не заперечували проти відновлення економічних зв’язків, але в чіткій відповідності до національних інтересів України, за умови виконання згаданого рішення РНБО, передусім, встановлення сталого і тривалого режиму припинення вогню, повернення захоплених державних і приватних підприємств їх українським власникам», – наголосив Порошенко.

«Що далі? Репарації з бюджету України на користь агресора? Автономія з правом вето на суверенні рішення держави, на курс в ЄС і НАТО?», – задався питанням він.

Нагадаємо, Голова української делегації на переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську Леонід Кучма заявив про необхідність прописати в нових домовленостях про «режим тиші» в зоні збройного конфлікту норму «не стріляти у відповідь».