Презентовано Олімпійську екіпіровку на Ігри в Пхьончхані
https://static.ukrinform.com/photos/2018_01/1516731213-4717.jpeg

Презентовано Олімпійську екіпіровку на Ігри в Пхьончхані

Вчора, 23 січня, під час урочистої церемонії проводів національної Олімпійської збірної команди України на XXIII зимові Олімпійські ігри 2018 року в Пхьончхані, у Національній філармонії України відбулась презентація Олімпійської екіпіровки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Національний олімпійський комітет України.

Всесвітньо відома компанія «PEAK», з якою Національний олімпійський комітет України співпрацює з 2015 року починаючи з I Європейських ігор, має більш ніж 25-річний досвід у розробці й виготовленні якісного спортивного одягу, взуття, аксесуарів для професійних спортсменів. Окрім Олімпійської збірної команди України у форму даного бренду вдягаються ще 13 олімпійських команд. На Ігри в Пхьончхані лого «PEAK» буде зображено на одязі збірних України, Словенії, Нової Зеландії, Бразилії, Румунії та Ірландії.

Контракт НОК України з компанією розрахований до 2020 року. Відповідно до нього передбачений широкий спектр безкоштовного забезпечення Олімпійських команд України – дорослої, юнацької та дитячої – різних вікових груп повним комплектом екіпіровки, зокрема, на зимові і літні Олімпійські ігри, Юнацькі Олімпійські ігри, Європейські ігри та Європейські юнацькі олімпійські фестивалі. Загалом контрактом передбачено екіпірування Олімпійських команд на 14 провідних міжнародних форуми, а загальна вартість безкоштовно наданої екіпіровки становить понад 250 млн. грн.

Дизайн олімпійської колекції на зимові Ігри-2018 був розроблений молодими українськими дизайнерами у співпраці з членами Комісії атлетів НОК. Під час її розробки були враховані побажання представників Національного олімпійського комітету та самих спортсменів й використані сучасні матеріали й передові технології компанії «PEAK».

Новий принт зимової Олімпійської колекції-2018 «Золоте колосся» є абстрактним відображенням національного символу України – жовтого пшеничного поля та блакитному тлі – символу родючості та багатства нашої рідної землі. Хвилі тонких стрічок з колосся, ритмічно вплетених в форму, надають відчуття легкої та витонченої ручної роботи.

Кожен член збірної команди України на XXIII зимові Олімпійські ігри отримує понад 50 найменувань спортивного екіпірування яке призначене як для парадного так і повсякденного носіння. А це: і костюми для тренувань, нагороджень, урочистих подій, декілька видів курток, кофт, костюмів, взуття, сумки, аксесуари для одягу тощо.

Під час показу у ролі моделей виступили майбутні учасники найголовніших стартів чотириріччя – жіноча команда з біатлону та представники фігурного катання, а також чемпіони та призери літніх Олімпійських ігор: Наталія Добринська (легка атлетика), Юрій Чебан (веслування на каное), Олена Петрова (біатлон), Денис Беринчик (бокс), Ольга Саладуха (легка атлетика), чемпіонки Юнацьких Олімпійських ігор Юлія Левченко (легка атлетика) і Дарина Зевіна (плавання), учасники зимових Ігор Андрій Дериземля (біатлон), Дмитро Мицак (гірськолижний спорт), чемпіонка Європи з дзюдо Дар’я Білодід та представники ФК «Маестро» вокаліст гурту «Танок на Майдані Конго» Фоззі та ведучі й шоумени Олександр Педан, Андрій Джеджула.

«Я вже чув перші відгуки наших спортсменів щодо форми під час їхнього екіпірування. Приємно, що вона їм подобається, у ній комфортно, адже як кажуть у народі, по одягу зустрічають. Впевнений, що Олімпійська збірна України буде гідно представлена на параді олімпійських форм у Пхьончхані і для кожного нашого атлета вона стане щасливою та фартовою», – наголосив президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.