СБУ оголосила підозру фігурантці справи щодо сумнівного фінансування "Батьківщини" на 2,2 млн грн

СБУ оголосила підозру фігурантці справи щодо сумнівного фінансування “Батьківщини” на 2,2 млн грн

Журналісти назвали її ім’я. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ТСН.

Служба безпеки України оголосила підозру жінці, яку підозрюють порушенні Тимошенко відреагувала на обшуки у “Батьківщині” через “виборчу піраміду” Тимошенко відреагувала на обшуки у “Батьківщині” через “виборчу піраміду” порядку фінансування політичної партії.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Слідство встановило, що підозрювана вступила в змову з керівником одного з відділень українських банків, яка допомогла у незаконному оформленні платежів та підборі осіб, від імені яких провели ці платежі.

Підозрювана внесла на рахунок політичної партії понад 2,2 млн грн, незаконно використавши персональні дані 15 українських громадян. Сама ж жінка залишилась анонімною особою, не вказавши себе як власника коштів та їх платника. Правоохоронці вважають, що таким чином вона намагалася приховати дійсне походження грошей.

Зараз вирішується питання про оголошення підозри керівнику відділення банку.

За інформацією Bihus.info, йдеться про фінансування ВО “Батьківщина”, а жінку, якій оголосили підозру, звуть Анастасія Гребенюк. ЇЇ матір звуть Катерина Ярова і вона керує відділенням “ПриватБанку” у селищі Саврань на Одещині, додають журналісти.

У розслідуванні “Наші гроші з Денисом Бігусом” про сумнівне фінансування “Батьківщини” саме Саврань фігурує як один з лідерів за внесками.

На сторінці Гребенюк у Facebook є спільні фото з іншими фігурантами розслідування журналістів, зокрема з Владиславом Коречним, який перевів “Батьківщині” понад мільйон гривень, а сам до цього шукав роботу охоронцем в Києві.

В друзях у Гребенюк у соцмережі є і тітка Коречного – касирка супермаркету Наталія Зубар, яка перерахувала “Батьківщині” майже 1.5 мільйони гривень. Зубар також є бенефіціаром низки приватних компаній, які виводять на одного з фігурантів так званої “газової справи” нардепа-втікача Олександра Онищенка.