СБУ посилила контррозвідувальні заходи на в’їзді до Молдови через територію України
СБУ. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

СБУ посилила контррозвідувальні заходи на в’їзді до Молдови через територію України

Служба безпеки України оперативно відслідковує внутрішньо-політичну ситуацію, яка склалася в Республіці Молдова. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Служба безпеки України оперативно відслідковує внутрішньо-політичну ситуацію, яка склалася в Республіці Молдова. Про це повідомляє прес-центр відомства.

«У межах партнерських відносин СБУ постійно обмінюється інформацією із молдовськими колегами для збереження спокою та стабільності в регіоні», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з метою недопущення загострення ситуації в Кишиневі, пов’язаної з іноземним втручанням у внутрішні процеси, наразі посилено контррозвідувальний режим на в’їзді до Молдови через територію України щодо радикально налаштованих громадян Російської Федерації.

Нагадаємо, у неділю, 9 червня, У Молдові призначили виконуючого обов’язки президентаУ Молдові призначили виконуючого обов’язки президентаКонституційний суд тимчасово відсторонив від посади президента Ігоря Додона за його відмову розпустити парламент і призначити дострокові вибори, призначивши тимчасово виконуючим обов’язки президента заступника голови Демократичної партії Павла Філіпа. Філіп, у свою чергу, підписав указ про розпуск парламенту і про призначення дострокових виборів на 6 вересня цього року.