СБУ викрила російського шпигуна у Кабміні
https://imagecdn3.luxnet.ua/tv24/resources/photos/news/610x344_DIR/201712/904503.jpg?201712003906

СБУ викрила російського шпигуна у Кабміні

Служба безпеки України заявила про затримання чиновника секретаріату Кабінету міністрів України, який діяв в інтересах спецслужб Росії. Про це повідомляє  Upmp.news із посиланням на прес-службу СБУ.

20 грудня співробітники СБУ затримали працівника апарату Кабміна, який був завербований спецслужбами РФ під час закордонного відрядження. Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили чиновника секретаріату Кабміну у діяльності в інтересах спецслужб країни-агресора. Про це повідомили у прес-службі СБУ. Правоохоронці встановили, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час довготривалого закордонного відрядження.

“Оперативники задокументували, що посадовець за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльность урядових структур”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв’язку. У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, тривають першочергові процесуальні дії, зокрема обшуки за місцями роботи та проживання чиновника.