Шуфрич назвав Мураєва Павликом Морозовим за донос на Бойка в СБУ

Шуфрич назвав Мураєва Павликом Морозовим за донос на Бойка в СБУ

З одіозним персонажем часів “розкуркулення” 30-х років минулого століття піонером Павликом Морозовим, який зрадив чекістам власного батька порівняв народний депутат Нестор Шуфрич недавні дії свого колишнього однопартійця Євгена Мураєва. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Українські новини”.

З одіозним персонажем часів “розкуркулення” 30-х років минулого століття піонером Павликом Морозовим, який зрадив чекістам власного батька порівняв народний депутат Нестор Шуфрич недавні дії свого колишнього однопартійця Євгена Мураєва. Про це Шуфрич заявив в ефірі телеканалу “112. Україна”.

“По Мураєву ситуація більш-менш зрозуміла. Амбіції молодого політика – він захотів діяти самостійно. Хочу нагадати, що рік тому, я увійшов до партії” За життя “. Є гарна фотографія, де Євген, Вадим Рабінович і я перебуваємо в день вручення мені партквитка. Потім влітку долучився Віктор Медведчук, і відбулася зустріч з Євгеном Мураєвим. Євген заявив про свої претензії на лідерство, вони, до речі, були оцінені і нормально прийняті. Йому запропонували можливість боротися за звання єдиного кандидата і отримати квоту в разі створення коаліції в наступному парламенті на посаду прем’єр-міністра. Він на цьому наполягав, і йому це пообіцяли”, – зазначив депутат Шуфрич.

Політик зазначив, що, коли постало питання, про те, що коректно було б запропонувати Віктору Медведчуку посаду голови політради партії, а на той момент цю посаду займав Євген Мураєв, Медведчук відмовився. Він сказав: “Я не буду займати посаду, на якій знаходиться наш товариш”. Він категорично відмовився, сказавши, що нам достатньо того, що ми члени партії, цього вистачить для того, щоб ми могли активно підтримувати позицію.

“На той момент у нас дійсно було два кандидата в президенти: Рабінович і Мураєв. Потім почався тривалий процес, ми стали розуміти, що буде внутрішня конкуренція за єдиного кандидата. Коли заявився Бойко, тоді свої амбіції проявив і Вілкул. Коли ми влітку почали вести переговори в тому числі з усім Опозиційним блоком про об’єднання, а у вересні побачили, що це питання, з незрозумілих нам причин затягується, Євген, абсолютно несподівано для нас, в демонстративної формі вийшов з партії і сказав, що він буде самостійним лідером. Але це його право, хоча він зробив це дуже невчасно. Я тоді сказав, що мені шкода, що він так вчинив, бо він мені був симпатичний, ми вже навіть сім’ями спілкувалися, і я бачив в ньому величезну перспективу, але людина сама приймає рішення, він не захотів грати в команді, він захотів бути одноосібним лідером”, – констатував Н.Шуфрич.

Депутат додав, що він тоді сказав, що це помилка, за яку може наступити відповідальність. Тоді в політоб’єднанні вже визначилися, що єдиним кандидатом буде Юрій Бойко після того, як Вадим Рабінович відмовився претендувати на посаду єдиного кандидата в силу свого віросповідання (це був крок, аналогів якого я не бачив в історії України). І Є.Мураєв почав своє самостійне політичне життя.

“Але я скажу відверто, мене вразило його апелювання до Василя Грицака, до глави СБУ, з вимогою провести розслідування діяльності Бойка, Медведчука, а значить і мене. Він нас тоді назвав п’ятою колоною Кремля і попросив розслідувати мою антиукраїнську діяльність. Але ви знаєте, коли Порошенко цього вимагав не раз, коли Яценюк цього вимагав, це було зрозуміло. Коли праві радикали вимагають розслідувати мою діяльність, я це розумію, але коли у нас в команді, в нашому товаристві, з’явився такий собі Павлик Морозов, який апелює до глави СБУ розслідувати мою діяльність?! Ну ви знаєте, п’ять років розслідують те чим я займаюся”, – підкреслив Нестор Шуфрич.

Він так само заявив, що на його думку, Євген Мураєв знайшов сам собі ту міну, яка, напевно, і завершить його політичну кар’єру, в усякому разі, на південному сході.

“Безумовно, він тепер може поїхати до Львова, в Івано-Франківськ і заявити там: “Дивіться, я патріот!”.  Поборотися зі “Свободою”, з “Правим сектором”- там теж є українці, які не сприймають нашу ідеологію. А в Харкові ми будемо захищати право використання російської мови і боротися проти перейменування релігійних громад. Це, напевно, буде вже без Євгена. Ну це він сам вибрав, і це його відповідальність”, – резюмував Шуфрич.

Як інформували Українські Новини, раніше Н.Шуфрич заявив: “Той, хто закликає СБУ розправитися з опозицією, не може бути опонентом влади”. Про це народний депутат від Опозиційною платформи – За життя сказав, звертаючись до народного депутата Євгена Мураєва, який дозволив собі безпідставні звинувачення щодо опозиціонерів і навіть звернувся до глави СБУ Василя Грицака, повідомляє портал platform.org.ua.