Телеканалу ZIK призначили нове керівництво після покупки соратником Медведчука
фото ZiK

Телеканалу ZIK призначили нове керівництво після покупки соратником Медведчука

Після зміни власника телеканалу ZIK генеральним директором каналу стала продюсерка, керівниця “Інтер Медіа Продакшн” Наталія Вітрук. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на 24 канал.

Після зміни власника телеканалу ZIK генеральним директором каналу стала продюсерка, керівниця “Інтер Медіа Продакшн” Наталія Вітрук. Телеканал розпочинає своє переформатування, повідомили в PR-відділі ZIK.

14 червня стало відомо, що новим власником медіахолдингу ZIK став Тарас Козак Бізнес-партнер Медведчука придбав телеканал Димінського ZIK – народний депутат і бізнес-партнер кума російського президента – Віктора Медведчука. До цього телеканалом володів львівський олігарх Петра Димінський, а потім – його родина. Після зміни власника ZIK, з телеканалу почали масово звільнятися журналісти Людина Медведчука придбала ZIK: з каналу масово звільняються топ-менеджмент і журналісти.

“Очолити ZIK для мене – новий професійний виклик. Я рада приєднатися до команди фахівців каналу й почати будувати медіамайданчик майбутнього. Це буде соціально відповідальний телеканал, оскільки нашим слоганом стає “ZIK. Об’єднуємо країну”, – заявила Вітрук.
Нова гендиректорка ZIK Наталія Вітрук / Фото detector.media

Які ще кадрові зміни відбулися на телеканалі ZIK?

  • Функції шеф-редактора телеканалу покладено на Дарію Гордійко. Раніше вона працювала випусковим редактором NewsOne і шеф-редактором ток-шоу на телеканалі “Прямий”.
  • Заступником гендиректора телеканалу став Данило Нікуленко. До цього часу він обіймав посаду шеф-редактора медіа-холдингу ZIK.
  • Одним із нових облич телеканалу ZIK буде ведучий Василь Апасов. Він 18 червня вийде в ефір зі своїм авторським проектом.

Що пов’язує Козака з Медведчуком? Козак з 2014 року є народним депутатом від “Опозиційного блоку”. У парламенті його знають як найближчого соратника Медведчука. Наприклад, у 2010-2014 роках Козак був депутатом Львівської облради та заступником голови ГО “Центр Правова Держава”, керівником якої є саме Медведчук.

А журналісти-розслідувачі мають інформацію, що Козак має приймальню в тому ж будинку в Києві, що й офіс Медведчука та його громадського руху “Український вибір”. Журналісти також зафіксували, що Козак з Медведчуком разом літають з Москви до Києва.

Окрім телеканалу ZIK, Козак володіє ще й каналами “112 Україна” та NewsOne.

Медведчук і Козак