У Соледарі відбудеться запуск роботи нової виробничої лінії по випуску очищеної солі
http://www.donbass-info.com/images/stories/museums/soledar_salt_industry_02.jpg

У Соледарі відбудеться запуск роботи нової виробничої лінії по випуску очищеної солі

Харчова сіль після додаткового очищення і якісного пакування буде відповідати європейським нормам якості. Основні країни, куди буде направлятися продукція – Угорщина, Польща, Румунія, Чехія, Словаччина, Сербія та ін. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на прес-службу Донецької обласної державної адміністрації.

18 січня о 10:00 у Соледарі відбудеться урочистий запуск роботи нової виробничої лінії по випуску очищеної солі на руднику №4 та паралельно на руднику №1,3 ДП «Артемсіль».

Програма по реконструкції і модернізації всіх рудників була розпочата на підприємстві ще в 2016 році. Основні інвестиції в закупівлю імпортного високотехнологічного обладнання склали 23,5 млн. грн.  Системи для очищення і фасування солі були закуплені через електронну систему Prozorro, що дозволило вибрати найкраще обладнання за прийнятною ціною. Вкладені інвестиції в даний проект можуть окупитися вже через 1,5 року і далі приносити вагомий прибуток.

Процес по очищенню солі (фотосепарація), який запровадили в ДП «Артемсіль», дозволяє усунути з кам’яної солі темні включення природного походження (ангідриди). В результаті сіль не тільки набуде білосніжний привабливий вигляд, але і збільшується вміст NaCl.

Харчова сіль після додаткового очищення і якісного пакування буде відповідати європейським нормам якості. Основні країни, куди буде направлятися продукція – Угорщина, Польща, Румунія, Чехія, Словаччина, Сербія та ін. На цих ринках ДП «Артемсіль» вже присутнє зі своєю технічною продукцією.