Українка, яка виграла олімпійське золото, може завершити кар'єру фігуристки
http://data.kontrakty.ua/cache/photo/639,405,0,85/65052.jpg

Українка, яка виграла олімпійське золото, може завершити кар’єру фігуристки

Українка, яка виграла олімпійське золото для Німеччини, може завершити кар’єру фігуристки. Попри інший прапор, за спортсменку щиро радіють у рідному для неї Обухові. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на tsn.ua.

Українка з Обухова виборола для Німеччини золоту медаль на Олімпійських іграх у Пхьончхані. Для 35-річної Альони Савченко це вже п’ята Олімпіада і останній шанс стати на найвищу сходинку п’єдесталу.

Фаворитами змагань із фігурного катання була китайська пара, тим більше, що за три дні до виступу Альона застудилася та через біль у нозі не могла виконати найскладнішу фігуру. Але попри всі перешкоди вона разом із французом Бруно Массо стала чемпіонкою та ще й зі світовим рекордом. Попри те, що перемога була здобута під німецьким прапором, за Альону хвилювалися  та раділи й українці, зокрема перші тренери у Києві. Вони кажуть, що причина виїзду талановитої спортсменки за кордон – банальна відсутність у рідній країні умов для занять спортом на високому рівні.

Щоправда, під прапором Німеччини. 34-річна Альона Савченко разом із 27-ми річним Бруно Масо вибороли золото у парному катанні. Після короткої програми вони були четвертими, але ідеально відпрацювали довільну. Уся зала просто вибухнула оваціями після досконалого виступу і самі фігуристи довго не могли отямитися, коли зрозуміли, що перемогли. Альона Савченко народилася в обухові і займалася фігурним катанням з чотирьох років.

В Обухові Альону пам’ятають іще маленькою дитиною, котра вставала вдосвіта, аби на 7:00 ранку вже доїхати електричкою до Києва та потрапити на каток для тренування. Очевидці кажуть, що рішення виїздити за кордон далося їй нелегко, та ще й у Німеччині дівчинку-підлітка сприйняли не дуже добре через заздрість до її таланту. Батько Валентин не раз перевіряв серйозність намірів доньки, однак вона навіть у найважчих випробуваннях не приставала на думку, що фігурне катання слід полишати.

Тепер, за словами рідних чемпіонки, Альона найпевніше завершить спортивну кар’єру та розпочне тренерську. Так само в Німеччині, де є всі умови для того, аби готувати майбутніх олімпійських тріумфаторів. Тоді як в Україні фігурне катання, котре принесло першу в історії незалежності золоту медаль, ледве існує коштом і зусиллями самих батьків, які змушені оплачувати майже все, а талановиті фігуристи збирають в інтернеті гроші на можливість підготуватися до Олімпіади та купити нове спорядження.