Українські праворадикали вигукували антипольські гасла під час ходи у Львові
http://external.polskieradio.pl/files/3f630b4b-6415-43cd-8193-5149559f0aea.file

Українські праворадикали вигукували антипольські гасла під час ходи у Львові

Учасники ходи, зокрема, вигукували: «Місто Львів не для польських панів», наголошуючи, що «Львів є бандерівський». про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У неділю ввечері, 4 березня, центральними вулицями Львова пройшла смолоскипна хода активістів праворадикальних організацій, приурочена до дня загибелі головнокомандувача УПА Романа Шухевича 5 березня 1950 року у бою з каральним загоном радянських спецслужб. За даними організаторів, участь у ході взяли близько тисячі осіб. Марш вулицями міста пройшов під провокаційними антипольськими гаслами, – інформує портал zaxid.net.

Учасники ходи викрикували гасла: «Місто Львів не для польських панів», «Пам’ятай, чужинець, тут господар українець», «Хто ми? Українці! Чого ми хочемо? Влади!», «Наша земля – наші герої», «Ідея нації – проти деградації» та інші.

Керівник партії Національний корпус у Львівській області Святослав Сірий сказав, таке гасло «Місто Львів не для польських панів» свідомо обрали для того, аби показати, що «Львів є бандерівський».

«Це гасло пов’язане з останнім скандальним законом, прийнятим у Польщі, і поведінкою міської влади на сесії міськради, коли відбувалося голосування за червоно-чорні прапори. Тут два в одному. Прийнятий у Польщі закон для нас неприпустимий (йдеться про оновлений закон про Інститут нацпам’яті Польщі – ред.). Ми в жодному разі не виступаємо проти польського народу, але ми проти популістичної влади Польщі, яка прийняла цей скандальний закон. Тому ми сьогодні вийшли показати, що Львів – це бандерівське місто і ніхто не буде вказувати нам, кого вшановувати», – заявив Сірий.

Більшість учасників смолоскипного маршу, за словами Святослава Сірого, є активістами Національного корпусу та Національних дружин, окрім них в ході взяли участь члени ВО Свобода та Правого сектору.