Українські ягоди поїдуть до Польщі: «Ашан» вже готується до їх продажу (фото)

Українські ягоди поїдуть до Польщі: «Ашан» вже готується до їх продажу (фото)

Виявляється, українська лохина користується неабиякою популярністю за кордоном. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Новостворений кооператив українських виробників органічної та конвенційної лохини Big Berry Coop розпочинає поставки продукції на міжнародний та внутрішній ринки.

Про це повідомляє видання Agri-Gator. Члени першого лохинового кооперативу – три вітчизняних виробника: BigBlue Organic Blueberry Farm, ФГ «Грасс Авеню» та СВК «Оболонія». Всі вони дотримуються європейських стандартів. А цьогоріч, за попередніми підрахунками, працівникм планують зібрати 400 тонн лохини сорту Дюк.

Перша пробна партія готується до поставки на міжнародний ринок. На експорт ягід не вплинули обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу, і проблем з логістикою у кооперативі не виникло.

Сьогодні в українській продукції зацікавлені в Польщі та Голландії. Одночасно з поставкою на експорт, продукція Big Berry Coop також буде відправлена на реалізацію на внутрішній ринок. Партії органічної лохини кооперативу вже незабаром з’являться в мережі «Метро» і «Ашан».

До слова, лохина звичайна – це один із видів листопадних чагарників із роду Vaccinium (Чорниця) сімейства Вересові. Найближчими родичами ягоди є брусниця та чорниця. У народі лохину ще називають голубицею.

Ціна лохини завжди була високою, адже збирати цю ягоду дуже важко. Вона, зазвичай, росте у холодному помірному кліматі. В Україні лохину можна знайти в Карпатах та в заболочених лісах. Також ягоду вирощують на штучних плантаціях.