В’ячеслав Кириленко взяв участь у міжнародному форумі «Окупований півострів: 4 роки опору»
http://ipress.ua/media/gallery/full/k/y/kyrylenko_ee11c.jpg

В’ячеслав Кириленко взяв участь у міжнародному форумі «Окупований півострів: 4 роки опору»

Сьогодні Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко взяв участь у міжнародному форумі «Окупований півострів: 4 роки опору». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Урядовий портал.

В’ячеслав Кириленко висловив упевненість, що наближається час звільнення Криму від російської окупації та від імені Уряду подякував міжнародним друзям за підтримку. «Немає важливішого питання для української держави, ніж відновлення територіальної цілісності, державного суверенітету України. Я впевнений прийде цей час, коли ми будемо зустрічатися не в Києві, а у Севастополі, Сімферополі чи Бахчисараї для того, щоб відзначити річницю звільнення Криму від російських загарбників. Цей час невпинно насувається. Для того, щоб це трапилось, всі сили доброї волі у світі, всі наші західні друзі, всі, хто прагне свободи окупованого Криму, всі українці роблять все можливе, щоб Крим не почувався полишеним, щоб Крим почувався невід’ємною частиною України», – сказав В.Кириленко.

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що кількість захоплених окупантами людей, які відмовились визнати окупацію, які під різними приводами утримуються у кримських в’язницях, порахувати важко, їх насправді сотні. Масштаби порушень прав людини у Криму повинні бути предметом уваги міжнародної спільноти:

«Уряд робить все від нього залежне,щоб ці питання завжди були на порядку денному світових міжнародних організацій. Ми взаємодіємо всі разом – Президент України, Парламент, Кабінет Міністрів, місцева влада для того, щоб мати можливість наблизити час звільнення Криму. Відзначаємо зусилля дипломатів, які щодня працюють над тим, щоб доносити правду про Крим нашим міжнародним партнерам. І ці зусилля виливаються у дуже конкретні рішення – у резолюції Генасамблеї ООН та інших вагомих міжнародних інституцій», – наголосив В.Кириленко.

У заході взяли участь Перший заступник Верховної Ради України Ірина Геращенко, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, заступник Голови Адміністрації Президента України Ростислав Павленко, депутат Європарламенту від Німеччини, співголова фракції Зелених «Європейський вільний альянс» Європейського Парламенту Ребекка Гармс, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, дипломати, народні депутати України, урядовці, представники громадськості.