Заява Медіа Групи Україна щодо відключення передавачів Концерну РРТ

Заява Медіа Групи Україна щодо відключення передавачів Концерну РРТ

У період, коли українці особливо потребують доступу до інформації, керівництво державної установи постійно допускає відключення. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Сегодня”.

Медіа Група Україна вважає неприпустимим відключення телевізійного мовлення, особливо у період, який визначає долю країни, та закликає Кабінет міністрів України звернути увагу на позицію Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ). Про це йдеться в офіційній заяві МГУ.

“У четвер, 4 квітня, були повністю відключені від цифрового та решток аналогового мовлення кілька районів Луганської області. І досі передавачі Концерну КРРТ не працюють. Такі відключення стали системними останнім часом. Раніше зафіксовані відключення передавачів у Полтавській і Сумській областях (Красногорівка, Полтавська обл. – 18.03, Білопілля, Сумська обл. – 22.03). Передавачі у цих населених пунктах не працювали впродовж не менше, ніж двох діб.

Відключення передавачів відбувається через значну заборгованість Концерну енергетичним компаніям у різних областях країни. Основне завдання Концерну РРТ – забезпечувати безперебійну діяльність передавачів, але в період, коли українці особливо потребують доступу до інформації,  керівництво державної установи постійно допускає відключення. Після запровадження нової технологічної моделі існування ринку (перехід з аналогового на цифрове мовлення) Концерн РРТ мав більше, ніж півроку для того, щоб оптимізувати свою діяльність, домовитися про реструктуризацію боргу і привести свої витрати у відповідність з своїми доходами, але, замість налагодження бізнес-процесів, очільники Концерну намагаються довести необхідність підвищення тарифів на свої послуги. Закликаємо Кабінет міністрів України звернути увагу на відверто неринкову позицію Концерну, яка ще і загрожує інформаційній безпеці країни”, – йдеться в заяві.

Довідка: Медіа-холдинг “Медіа Група Україна” об’єднує національний телеканал загального інтересу “Україна”, молодіжний телеканал НЛО TV, телеканал  Індиго TV, тематичні канали “Футбол 1″/”Футбол 2”, канали “Донбас”, “34 канал”, “Сигма”, сейлз-хаус “Медіа Партнерство Баїнг”, оператора супутникового мовлення Xtra TV, продакшн-компанії  “Теле Про” і “Допоможемо ТБ”, мультимедійний бренд СЬОГОДНІ – теленовини “Сьогодні”, сайт segodnya.ua, газета “Сегодня”; журнал Vogue.ua.

Нагадаємо, у суботу, 2 березня, сигнал телеканалу “Україна” зазнав зовнішньому втручанню.

У парламентському комітеті з питань свободи слова розцінили спроби глушити сигнал каналу “Україна” як реальну загрозу свободі слова.