Збірна України перемогла Швецію та вийшла на перше місце у відборі  чемпіонату світу
http://i.fbu.kiev.ua/1/23257/ukra.jpg

Збірна України перемогла Швецію та вийшла на перше місце у відборі чемпіонату світу

Збірна України перемогла в Києві команду Швеції в матчі першого етапу кваліфікації чемпіонату світу 2019 року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на fbu.ua.

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ 2019

Кваліфікація. Чоловіки

Група B

Україна – Швеція – 77:66 (26:25, 25:7, 9:12, 17:22)

Україна: Зайцев – 13+4пд; Гладир – 11+3пд,3пр; Джетер – 11+2пд,6пр; Кравцов – 10+7пд,3пр.

Швеція: Массамба – 13+1пд,2пр; Черапович – 12+3пд,2пр; Борг – 10+4пд,3пр.

Статистика матчу

Хід матчу

Гості сміливо почали з влучного триочкового Борга. Згодом Массамба зі штрафних збільшив стартову перевагу шведів. Джетер відповів на це першим влучним дальнім пострілом господарів. Поступово українці розігналися. Гладир з-за дуги вперше вивів господарів вперед. Втім, гості поки не відпускали нас далеко. А влучними дальніми пострілами знову повертали собі перевагу в рахунку. За першу половину стартової чверті Массамба встиг двічі забити з двох дальніх спроб. Після другої українці взяли тайм-аут.

Гості за першу чверть реалізували 5 триочкових з 8-ми. Та активність Джетера на заключних секундах, коли він набрав 5 очок у двох атаках дозволила нам здобути мінімальну перевагу за підсумками стартової 10-хвилинки.

Другу чверть наші почали зосередженіше. Гладир, Липовий та Пустовий влаштували ривок у 7:0, змусивши гостей брати паузу. Збити запал українців це не помогло. Наші і надалі домінували. Після другого триочкового Мішули наша перевага вже зросла до 15-ти очок. Подальший тиск українців змусив гостей брати ще один тайм-аут. Рахунок у чверті на цю мить був 20:4 на користь господарів. Завершив першу половину ефектний триочковий Боброва по центру з не менш ефектної передачі Джетера. Суттєва перевага в чверті (25:7) дозволила нашій команді здобути 19 очок загальної переваги.

Практично за всіма показниками українці випередили суперника. Зокрема за двоочковими (73,33% – 37,5%), триочковими (57,14% – 40%), підбираннями (18 – 13).

Початок другої половини українці позначили двома ефектними атаками. Гості відповіли на це реалізованими штрафними. Однак подальші атаки господарів не змогли пробити щільний захист гостей. Ті ж зрівняли рахунок у десятихвилинці. Загалом гості відіграли три очки за підсумками третьої 10-хвилинки.

На початку заключної чверті Зайцев дальнім пострілом компенсував попередню втрату трьох очок. За половину ігрового часу 10-хвилинки загальна різниця становила 24 очка. Шведи, схоже, витратили в попередніх частинах надто багато сил, яких не залишилося на вирішальний штурм.

То ж у підсумку українці впевнено довели поєдинок до перемоги – другої поспіль в кваліфікації чемпіонату світу. У попередньому матчі наша команда впевнено перемогла на виїзді Латвію.

Герої матчу

Джетер знову був одним з найкращих. Особливо вагомою була його допомога в стартовій чверті, коли гості намагалися нав’язати свою гру. Продуктивність Гладира, Кравцова й Зайцева дозволили команді впевнено довести поєдинок до перемоги.

Наступний матч

У наступному поєдинку збірна України гратиме 28 червня в Туреччині. Швеція того ж дня зіграє вдома проти Латвії.