Зе-уряд Гончарука збирається до запустити ринок землі. Готується жорсткий сценарій,-Рибачук

Зе-уряд Гончарука збирається до запустити ринок землі. Готується жорсткий сценарій,-Рибачук

Зе-уряд Гончарука збирається до Нового року запустити ринок землі. Готується жорсткий сценарій, – Рибачук. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Еспресо.

Урядова команда Володимира Зеленського на чолі з Олексієм Гончаруком має на меті до 31 грудня 2019 року затвердити у Верховній Раді законодавство, необхідне для функціонування в Україні ринку землі сільськогосподарського призначення, й таким чином виконати відповідну вимогу Міжнародного валютного фонду і Світового банку

Про це заявив відомий політичний та громадський діяч, керівник Секретаріату президента за Віктора Ющенка Олег Рибачук в ефірі програми “Студія Захід” з Антоном Борковським на телеканалі Еспресо.TV.

“Що я чую від людини, яку називають кандидатом на прем’єра, від Олексія Гончарука, якого я знаю позитивно – ми з ним були у турах, під час того як розгортали “Силу людей”? Це зовсім інша генерація, це люди, яких точно не назвеш класичними українськими політиками. Про що він говорить зараз? Він говорить, що вони ведуть інтенсивні переговори, щоб в Україні провести, Господи прости, земельну реформу. І причому, провести не просто, а до кінця цього року”, – зазначив політик.

За його даними, партія “Слуга народу” має відповідні домовленості зі Світовим банком, а також нею підготовлено три сценарії земельної реформи, шляхом проведення якої нова влада планує залучити потужні інвестиції.

“Гончарук говорить, що радикальний сценарій земельної реформи дозволить збільшити ВВП країни на 3% у рік. Тільки земельна реформа! Майже подвоїти економічний ріст країни. М’яка ж реформа – це 0,5%. Але щось мені підказує, що будуть шукати найбільш ефективну реформу. Оце вже зараз на наших очах відбувається. І оці 254 голоси (парламентська фракція “Слуга народу” – ред.), вони проголосують”, – додав Рибачук.

  • Нагадаємо, зараз Гончарук є заступником голови офісу президента з економічних питань.
  • Його названо головним претендентом на прем’єрську посаду.
  • Своїм першочерговим завданням він називає створення в Україні ринку землі.