Зеленський розповів про плани щодо СБУ і судів в Україні
Фото: president.gov.ua

Зеленський розповів про плани щодо СБУ і судів в Україні

Глава держави вважає, що спецслужба повинна ловити шпигунів і диверсантів, а не бізнесменів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Сьогодні”.

Президент Володимир Зеленський не тільки підтримує незалежність Національного банку, а й пообіцяв позбавити СБУ від перевірок бізнесу, а також анонсував план боротьби з корупцією в судах. Про це він сказав на зустрічі з представниками бізнесу.

За його словами, спецслужбу потрібно позбавити невластивих їй функцій.

“Окрема тема – це відносини бізнесу з силовими структурами. Почнемо з декомерціалізацію Служби безпеки України. Зараз цим на операційному рівні займається Іван Баканов, а як тільки буде сформована нова Рада, я думаю, найближчим часом, ми запропонуємо невідкладно позбавити Службу безпеки України від невластивих їй функцій. Служба повинна боротися зі шпигунами і диверсантами, а не займатися бізнесом “, – сказав Зеленський.

Говорячи про судову систему, президент пообіцяв найближчим часом представити план боротьбу з корупцією в судах.

“Я розумію і поважаю незалежність суддів, але діючої судової системи не вірять ні суспільство, ні інвестори. Тобто реформа останніх років не була успішною. Наша команда готує план подолання корупції в судах, і найближчим часом ми окремо його представимо. Почнемо із запуску антикорупційного суду“, – підкреслив глава держави.

Президент вважає, що країна повинна позбутися від непрофільних активів. Зеленський звернувся до бізнесу через приватизацію..