ЄК хоче узалежнити розподіл фондів від дотримання верховенства права
http://vapenews.ru/uploads/images/00/02/27/2018/02/03/c53a14.jpg

ЄК хоче узалежнити розподіл фондів від дотримання верховенства права

Європейська Комісія працює над новими приципами виплати євросоюзних фондів зі спільного бюджету. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Європейська комісія опрацювала нові принципи виплати з євросоюзних фондів. Згідно з документом, який Єврокомісія опублікує у середу, виплачування фондів з євросоюзного бюджету залежатиме від дотримання верховенства права у кожній країні ЄС. Над засадами дискутуватимуть лідери ЄС, які зберуться на неформальному саміті наступного тижня.

Над документом постійно триває робота, отже зміни ще можливі, а остаточне рішення приймуть комісари ЄС на засіданні, що відбудеться у середу. Поки що, як дізналося Польське радіо, у документі є посилання на другу статтю євросоюзного договору. В ній йдеться про європейські цінності. Комісія вважає, що поділ між країнами євросоюзних фондів повинен залежати від дотримання цими країнами верховенства права. Винятком в цій засаді мала би бути програма обміну студенів Erasmus Plus.

Перші пропозиції семирічного бюджету ЄС будуть опубліковані на початку травня, наступні – восени цього року. У травні буде відомо, скільки грошей Єврокомісія планує призначити на окремі галузі. Поки що Комісія дотримується думки, що аби утримати на дотеперішньому рівні фінансування, наприклад, сільськогосподарської політики, слід збільшити членські внески до спільного бюджету країн Європейського Союзу.