10 мільйонів доларів пропонує Держдеп США за інформацію про місцезнаходження чотирьох росіянських хакерів

10 мільйонів доларів пропонує Держдеп США за інформацію про місцезнаходження чотирьох росіянських хакерів

10 мільйонів доларів пропонує Держдеп США за інформацію про місцезнаходження чотирьох росіянських хакерів.
За кожного: https://cutt.ly/eS4wtCG
Один з них 36-річний програміст Evgeny Viktorovich Gladkikh (Евгений Викторович Гладких) -працює на міноборони ереф.
Троє інших: 36-річний Pavel Aleksandrovich Akulov (Павел Александрович Акулов), 42-річний Mikhail Mikhailovich Gavrilov (Михаил Михайлович Гаврилов), and 39-річний Marat Valeryevich Tyukov (Марат Валерьевич Тюков) – є «хакерами фсб» та працюють у тамтешньому 16 Центрі. Також ці троє є членами кібер-кримінальних угруповань “Dragonfly,” “Berzerk Bear,” “Energetic Bear,” та “Crouching Yeti.”
Як повідомило Міністерство юстиції США, займалися вони переважно складними ATP-атаками на критичну інфраструктуру США (ICS-SCADA). https://cutt.ly/tS4jRzi
Наприклад, по одному з епізодів, внаслідок розгортання шкідливого ПЗ Triton у мережах нафтопереробного заводу Schneider Electric, рузько-кіберзлочинці здійснили два автоматичних відключення заводу. Потім намагалися зробити те саме на інших аналогічних заводах.
Звісно, повідомлення про таку величезну винагороду адресовано, перш за все, їхнім подільникам та «колегам», які дійсно можуть дати наводку. Скоріш за все, підозрювані сидять дуже тихо за порєбріком або ще тихіше лежать під землею десь за Уралом. Але не виключено, що хоча б один з них втік кудись на край Землі, змінивши зовнішність та документи. Або зробить це колись у майбутньому. Кривавий режим безумного карлика – він же не вічний, еге ж?
Чим цей випадок примітний (крім колосальних сум винагород).
Та хоча б тим, що ось вони, прямі докази причетності співробітників держструктур та спецслужб країни-терориста до особливо-небезпечних кібератак на критичну інфраструктуру. Про що часто запитують різні журналісти: «Чи є у вас докази?»
Щоправда, інфраструктуру США, а не України, але я переконаний, що ці ж люди стоять за сотнями аналогічних кібератак проти української «критички». Або знають хто їх організовував та здійснював. І багато що можуть розказати – якщо потраплять живими до чіпких рук американського правосуддя. А там клубочок розгорнеться дуже швидко і американські слідчі вже точно знатимуть кого арештовувати та допитувати.
Вірогідність арешту цих 10-мільйонних хакерів та сотень інших ординських кібер-злочинців стрімко зросте після зміни злочинного режиму на росії. А серйозно вплинути на пришвидшення цього неминучого процесу можемо ми, українці, продовжуючи знищувати каZZапську сволоту на нашій землі та проводячи активні інформаційні операції серед лаптєногого «насєлєнійя».
Тому як завжди: Слава Україні та її Героям.
Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.