Бачу, що вже другий тиждень триває інформаційна кампанія по привʼязці мене до однієї з сект

Бачу, що вже другий тиждень триває інформаційна кампанія по привʼязці мене до однієї з сект

Бачу, що вже другий тиждень триває інформаційна кампанія по привʼязці мене до однієї з сект.
Не буду казати про людину, яка замовила це. Він вже отримав у своєму житті багато проблем. Але не може змиритись, що вже все, це кінець, політична смерть. Принагідно передаю йому привіт.
Мене дивує інше. Поведінка деяких наших ЗМІ, нехай і невідомих. Я кажу про готовність поширювати відверту брехню та абсурд. Не хочу думати, що це робиться за гроші.
Нещодавно одне з наче поважних ЗМІ офіційно звернулось до мене з проханням прокоментувати: чи належу я до секти та чи поділяю я її ідеологію. Письмова відповідь була, що я не була і не є членом секти й геть не поділяю її ідеологію.
Але, попри офіційну відповідь, поважне ЗМІ написало про мою належність до секти. Так буває. Напевно, моя відповідь для цього ЗМІ не прозвучала переконливо, та, напевно, це ЗМІ краще знає про мою релігійну приналежність.
Звертаюсь до редакторів ЗМІ, яким пропонують за гроші розмістити вигадки про мене. Не кажу про професійність і банальний сором. То ви самі вирішуйте.
Не треба рекламувати секти. Бо ви не стільки поливаєте брудом мене, скільки робите промо їм. Якщо у вас завдання очорнити мене, використовуйте перевірені робочі наративи: «медведчучка» та «розмінувала чонгар». Можете додати «російська агентка»: можна ГРУ, так солідніше.
Але не принижуйте себе і ваших читачів окультними текстами. Бо так невдовзі почнете писати про відьом, чаклунів та чарівні кільця.
Я вас прошу. Будь ласка
Ірина Верещук

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України