Гуманітарне реагування залишається одним з пріоритетних напрямків роботи Уряду та Мінреінтеграції

Гуманітарне реагування залишається одним з пріоритетних напрямків роботи Уряду та Мінреінтеграції

Гуманітарне реагування залишається одним з пріоритетних напрямків роботи Уряду та Мінреінтеграції зокрема. Починається зимовий період. Наступний рік загалом буде непростим. Ситуація ускладнюється зменшенням міжнародної допомоги, в тому числі на гуманітарне реагування.
Тому звертаюсь до міжнародних та українських гуманітарних операторів і донорів.
Прошу вас провести ревізію ваших проєктних портфелів. Перерозподілити ресурси таким чином, щоб зменшення міжнародної допомоги не відобразилось на важливих проєктах з гуманітарного реагування. Тут я маю на увазі проєкти, які охоплюють десятки та сотні тисяч людей. Такі, як, наприклад, проєкт «Прихисток», вінтерізація або евакуація з небезпечних районів.
Окреме прохання до донорів не розпорошувати ресурси та сфокусувати їх на соціально гострих пріоритетних напрямах, на крупних проєктах з охопленням великої кількості людей.
Якщо для цього треба припинити, призупинити або відкласти реалізацію менш важливих або менш соціально гострих проєктів, то нехай так і буде. Якщо треба зрізати ваші адміністративні витрати, то, будь ласка, зробіть це. Бо, зрештою, вашими бенефіціарами є прості громадяни, які дуже потребуватимуть вчасної допомоги.
2024 рік буде дуже важливим для України. Разом ми маємо втримати гуманітарний фронт, як ми це зробили у 2022-му та у 2023-му.
Ірина Верещук

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України