Конференція на тему проблематики громадян України на польському ринку праці

Конференція на тему проблематики громадян України на польському ринку праці

12 вересня 2018 року в Закордонному торговельному бюро Польського агентства інвестицій та торгівлі в Києві провели прес-конференцію з презентації соціальної кампанії “Партнерство та працевлаштування” Польсько-української господарчої палати та результатів соціологічного дослідження “Українці на польському ринку праці – досвід, виклики та перспективи”, проведеного компанією EWL S. A. – компанією-членом Польсько-української господарчої палати – у період 25 травня-15 червня 2018 року методом індивідуальних опитувань.

Вдячний всім колегам що спричинились до організації і проведення заходу за відмінно зроблену роботу. Особлива подяка EWL S.A. за проведене і представлене дослідженя. В метеріалі зокрема відображені деякі нові тренди в міграційній ситуації і настроях українців в Польщі. Для прикладу додаю ілюстрації з розділів «Ставлення до українців в Польщі» та відповідь на питання «Роботу в яких країнах окрім Польщі та України Ви розглядали?».

Є над чим задуматись в т.ч. польській стороні… Цікаві і актуальні питання під час дискусії порушив керівник Всеукраїнської Асоціації Компаній з Міжнародного Працевлаштування Василь Воскобойник. Крім іншого я старався привнестив в дискусію елемент обговорення потреб і майбутнього українського ринку праці зокрема в контексті реіндустріалізації і потреб розвитку економіки України, розвитку співпраці між Польщею та Україною. Згадали і останні резонансні медійні повідомлення щодо відповідної позиції в питаннях реклами трудової міграції з України нещодавно висловлені Головою Львівської ОДА Олегом Михайловичем Синюткою. Без розуміння взаємних інтересів, кооперації і щирого партнерства Польщі та України, як на мене, програють обидві сторони. І не тільки в питаннях повязаних з потребами ринку праці обох країн. Дискусія, як на мене, вийшла достатньо жива і цікава.
Стисла інформація на польській мові за посиланням: http://www.pol-ukr.com/konferencja-na-temat-problematyki-o…/

Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати