Маріуш Тивонюк – лауреат Польсько-української господарчої булави

Маріуш Тивонюк – лауреат Польсько-української господарчої булави

 Я радий повідомити, що 18 квітня 2018 року, під час галa-концерту Baltic Business Forum, пан Маріуш Тивонюк, один із співавторів блогу upmp.news, був нагороджений Польсько-українською господарчою булавою за внесок в розвиток економічного співробітництва між Польщею та Україною.

Спеціальною господарчою нагородою Польсько–української господарчої палати було відзначено:

  • Андрія Дещицю – Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Польща
  • Єжи Квєціньского – Міністра інвестицій і розвитку.
  • професора, доктора наук Хенрика Скаржинського – директора Інституту фізіології та патології слуху.
  • Януша Жмуркєвича- мера міста Свіноуйсьце.

Маріуш Тивонюк являється польським юристом, спеціалістом у галузі законодавства господарчого обороту, з 1998 року займається консультуванням у сфері комерційного права, на даний момент є керуючим партнером юридичної фірми Tywoniuk & Partners та представником групи OCG, яка займається  іноземних інвестиціями у Польщі та польськими в Україні, перетворенням суб’єктів господарювання, процесами реорганізації та реструктуризації, підготовкою та продажом комерційних компаній та юридичними послугами для фірм.

Протягом десяти років займається посиленням торгівлі з Україною. Протягом двох років є представником ПУГП в Жешуві, а минулого року назначений директором Центру ринкових аналіз Польсько-української господарчої палати.

У 2015 році нагороджений Світовим банком відзнакою за внесок у розвиток підприємництва у Польщі.

Будучи докторантом юридичного факультету, Варшавського університету соціальних і гуманітарних наук, проводить наукові дослідженння з питань господарського права. Випускник юридичного факультету Варшавського університету соціальних і гуманітарних наук. Закінчив післядипломне навчання зі спеціальністю господарське право на кафедрі цивільного і господарчого права на факультеті фінанасів Економічного університету у Кракові. Отримав ступінь магістра в галузі управління, реалізовуючи спеціальність бухгалтерський облік в управлінні фінансами підприємства на факультеті управління в Політехніці міста Жешув, а також ступінь бакалавра європеїстики на факультеті управління в Університеті інформаційних технологій та менеджменту у м. Жешув. Отримав освіту першого ступеня сучасних міжнародних відносин на факультеті політології Вищої школи гуманітарних наук в Пултуську.

Крім того, з 2012 року займається правовими питаннями широко відомої соціальної економіки. Виконує консультативні функції для суб’єктів соціальної економіки, є радником OWES, кооперативним інспектором. Від 2014 року – віце-президент Наглядової ради Загальнопольської ревізійної спілки соціальних кооперативів у Варшаві.

Автор ряду юридичних публікаційу сфері господарського права, товариств з об’єднаним капіталом та соціальних кооперативів. Учасник та спікер національних та міжнародних конференцій.

Олександр Бондаренко

Заступник директора з міжнародного співробітництва Центру ринкових аналіз Польсько - української господарчої палати. Представник правління фірми Personalis sp. z.o.o.