Міністри закордонних справ трьох країн оголосили про запуск нового формату міжнародної співпраці

Міністри закордонних справ трьох країн оголосили про запуск нового формату міжнародної співпраці

Сьогодні у Любліні відбулася пресконференція міністрів закордонних справ Литви, Польщі та України за підсумками тристоронніх переговорів. Лінас Лінкявичус, Яцек Чапутович та Дмитро Кулеба оголосили про запуск нового формату міжнародної співпраці під назвою «Люблінський трикутник».

Польсько-Українська Господарча Палата слідкує за важливими подіями

За словами очільника МЗС України, співпраця не обмежиться виключно питаннями оборони, а включатиме також аспекти торгівлі та туризму. Очікується й посилення економічної кооперації.

Також Дмитро Кулеба висловив подяку Литві та Польщі за послідовну підтримку інтеграції України до євроатлантичних структур та запровадження реформ.

За підсумками переговорів міністрами було ухвалено спільну декларацію, в якій було висловлено готовність координувати діяльність задля забезпечення дотримання міжнародного права у зв’язку з російською агресією в Україні та продовжувати поглиблений міжпарламентський діалог, а також активно співпрацювати в боротьбі з COVID-19.

Польсько-Українська Господарча Палата слідкує за важливими подіями у світі та бере участь в заходах, що стосуються обох країн.

Анна Стожко

Шеф-редактор UPMP, журналіст проєкту StopLie, ведуча програми "Філософія особистості з Анною Стожко". Член Спілки польських журналістів. Координатор проєктів Польсько-Української Господарчої Палати. Проєктний директор БФ Польсько-Українського Партнерства