Презентація нового етапу Кредитної лінії EU4Business-ЄБРР

Презентація нового етапу Кредитної лінії EU4Business-ЄБРР

У четвер, 18 березня 2021р., в онлайн-форматі відбулася регіональна презентація нового етапу Кредитної лінії EU4Business-ЄБРР для шести країн – близьких економічних партнерів Європейського Союзу: Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України.
З вітальним словом до учасників звернувся Джонатан Чарльз, керуючий директор ЄБРР з комунікацій. Він зауважив, що запуск її для всіх держав Східного партнерства є новою сторінкою в розвитку добрих партнерських взаємин між Брюсселем, ЄБРР та країнами регіону.
У панельній дискусії на тему актуальних здобутків та дієвості Лінії взяли участь представники малого та середнього бізнесу країн-партнерів: директор грузинського агропідприємства AGRO-Gori Зураб Годжіашвілі і директор молдовського виробника продукції бджільництва Regina Naturii Ніканор Негру, а також віцепрезидент Українського союзу промисловців і підприємців Денис Красніков. Вони наголосили на позитивному ефекті фінансування в рамках програми для малих та середніх підприємств, що дав їм змогу легше пережити кризовий період. 
Учасники також поділилися з представниками ЄБРР думками й пропозиціями щодо розширення доступу малих та середніх підприємств до ресурсів Кредитної лінії (зокрема, у сфері індустрії гостинності); крім того, відбулася сесія питань та відповідей.