Провів дві пресконференції-презентації

Провів дві пресконференції-презентації

Як і завжди, останні 2 тижні були настільки насиченими та сповненими подіями, що окремо описувати кожний захід не було ні часу, ні можливості.
Провів дві пресконференції-презентації в Укрінформі та в УКМЦ на теми: “Фейки про НАТО в окупованому Криму”, а також “Аналіз порушення прав людини в окупованому Криму за 9 місяців 2023 року”. Продовжуємо інформувати мешканців півострова та всієї України про тенденції розповсюдження фейкової інформації у тимчасово окупованому Криму щодо НАТО, а також фіксувати (згідно з міжнародними вимогами) всі злочини, що вчиняються окупаційною владою у Криму для подальшого надання матеріалів до міжнародних судів.
Паралельно активно працювали над двома кампаніями Кримськотатарський Ресурсний Центр: Топоніміка Криму та Могілізація. У рамках першої кампанії розробили плакати http://surl.li/mjgik, інфографіки http://surl.li/mjght, принципи відновлення автентичних топонімів Криму http://surl.li/mjghf
У рамках другої кампанії презентували інформаційний ролик «МОГИЛІЗАЦІЯ В КРИМУ: КРАЩЕ СІСТИ У В’ЯЗНИЦЮ, НІЖ ПОМЕРТИ ЗЛОЧИНЦЕМ http://surl.li/mjgln та розробили рекомендації http://surl.li/mjgkv
Разом з Online.UA розпочали роботу над зйомками фільму про участь і роль кримських татар у російсько-українській війні. І вже дуже скоро зможемо презентувати вам нашу роботу)
Спільно з нашим партнером ENGAGE розробляємо стратегію щодо участі українського бізнесу в деколонізації топонімії Криму. З результатами будемо знайомити найближчим часом на ресурсах Кримськотатарський Ресурсний Центр.
Про екоцид екосистеми Криму та півдня України розповідатимемо разом із нашим партнером Екоклубом на сайдівентах у рамках COP-28, що цьогоріч відбуватиметься в Дубай. Наразі ведемо активну підготовку до даних заходів, а також організації виставки про екоцид у Криму, з якою будемо знайомити провідних екологів з усього світу.
Як Голова Громадської ради при Державній службі України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) провів 2 засідання під час яких обговорили: Проєкт Методології використання мов національних меншин (спільнот) України, Проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про закріплення правового статусу представницького органу кримськотатарського народу» та багото інших питань з результатами яких можна ознайомитись на сайті ДЕСС.
Як Голова КРЦ взяв участь в работі Експерної Ради з розробці “Страегії когнитівної реінтеграції Криму”, та у фокус групі і GARDEN PARTY з Посольством Швеції організованих МФ «Відродження».
Як член Меджлису кримськотатарського народу взяв участь у двох зустрічах організованих Меджлісом кримськотатарського народу, а саме з колишнім і новопризначеним послами Турецької Республіки в Україні. Головне про зустрічі: Меджліс є основним мостом у зміцненні взаємовідносин України з Туреччиною.
Лише за ці два тижні дав 26 інтерв’ю центральним українським каналам/радіо (Радіо НВ, Прямий, Громадське, 5 канал, Еспресо, телеканал Київ, Freedom, 24 канал, Радіо Свобода, КримРеалії, Апостроф та ін.) та міжнародним. Втім як і завжди продовжую інформувати громадян України та інших країн про ситуацію в окупованому Криму.
Найближчими днями братиму участь у роботі Парламентського виміру Кримської Платформи в Чехії.
Далі більше))
Ескендер Барієв

Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу.