Свята скінчилися і наша підготовка до Мовного табору в Ойцові перейшла у активну фазу

Свята скінчилися і наша підготовка до Мовного табору в Ойцові перейшла у активну фазу

Свята скінчилися і наша підготовка до Мовного табору в Ойцові перейшла у активну фазу. Я це люблю.
Мабуть кожна людина може займатися лише тим у що сама вірить, тому я і займаюсь організацією мовних таборів.
Як вчитель іноземних мов і як людина, яка все життя ті мови вчить (і отримую від цього шалене задоволення) вважаю, що головна мета даного процесу – то спілкування і бажано із носіями мови.
Коли я була підлітком, можливості поїхати до мовного табору за кордон у мене не було. Але дитячі мрії мають бути втілені у життя. І я здійснила її у віці 35 років.
Для удосконалення на вибір мала три мови: англійську, німецьку та польську. Довго не могла вирішити, але перевагу відала німецькій і зайнялась пошуком.
Німецька – рідна мова для Німеччини, Австрій, Швейцарії. В жодній із цих країн ніколи не була і кожна заслуговує на візит).
Знайшла мовну школу, яка має представництва у Берліні, Мюнхені, Відні, Базелі і пропонувала цікаву програму (як добре, що розуміюсь на цьому).
Свій вибір я зупинила на Відні.
Моє навчання і перебування в Австрії тривало місяць – 4 чудові тижні. За цей час я:
Просто неймовірно «підтягнула» мову. 5 занять щоденно із понеділка по четвер, а також нові друзі, спілкування в родині, де я проживала (обрала для себе саме такий варіант проживання, але був вибір і просто гуртожиток).
Спілкування на вулиці, магазинах. Одне віденське метро чого вартує). Якщо розібрався із ним, рахуй німецькою володієш.
Познайомилась із місцевими, а так як подібне притягує подібне у першу екскурсію містом ми поїхали до Віденьского університету та Економічного університету у Відні.
Собор Святого Стефана, Бельведер, Шенбрун, Леопольдсберг – топтала твої стежки, Альбертіна – де побачила оригінали картин про які колись чула і цей перелік можу продовжувати іще довго. Насолода для очей і моєї душі, що так полюбляє музеї;
На одних вихідних поїхала до Праги автобусом за 5!!! Євро. Наступні вихідні відвідала Інсбрук – просто дивовижне місто в Австрійських Альпах.
Відвідала свято вина у одному із австрійських сел. Так, так! Австрійці вирощують виноград і біле вино їх дуууже смачне. Свято вина – цікавий захід, на який із Відня приїхало чоловік 500. Що таке свято вина по українським міркам? По міркам австріяк то – 13 кілометрів пішого треку із трьома зупинками, на яких ми смакували вино та їли традиційні австрійські страви. По закінченню треку на нас чекав смачний сільський обід і можливість придбати вино у місцевих.
Хто з Вас хотів би так провести відпустку?
Лариса Коломійченко

Експерт із питань вищої освіти за кордоном для українців, засновник школи іноземних мов "Поліглот", вчитель англійської мови, організатор мовних таборів за кордоном