Україна отримає 150 мільйонів доларів від Світового банку: на що підуть ці гроші

Україна отримає 150 мільйонів доларів від Світового банку: на що підуть ці гроші

Україна отримає 150 мільйонів доларів від Світового банку.

Світовий банк виділить Україні 150 мільйонів доларів додаткових коштів. 50 мільйонів з них – для підтримки незахищених верств населення під час пандемії коронавірусу. Решту витратять для покращення рівня соціального захисту загалом.

Перші 50 мільйонів надійдуть вже у травні. Про це домовились представники українського уряду та Світового банку на зустрічі у Києві, інформує пресслужба Мінсоцполітики. Гроші від Світового банку використають на: виплати пенсіонерам, соцдопомогу людям з інвалідністю; підвищення субсидій на час карантину; підтримку тим, хто втратив роботу.

Отримані гроші використають для додаткового фінансування проєкту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”, який впроваджує Мінсоцполітики. Також у планах – розширення програм допомоги малозабезпеченим сім’ям, контроль за правильністю надання субсидій.

Анна Стожко

Шеф-редактор UPMP, журналіст проєкту StopLie, ведуча програми "Філософія особистості з Анною Стожко". Член Спілки польських журналістів. Координатор проєктів Польсько-Української Господарчої Палати. Проєктний директор БФ Польсько-Українського Партнерства