В Одесі відбувся науково-практичний захід з міжнародною участю ШКОЛА НЕВРОЛОГІВ

В Одесі відбувся науково-практичний захід з міжнародною участю ШКОЛА НЕВРОЛОГІВ

02.02.-03.02.19 у м. Одеса відбувся науково-практичний захід з міжнародною участю ШКОЛА НЕВРОЛОГІВ.

В рамках першого дня заходу було проведено 6 майстер-класів та 3 неврологічні Grand round. Голова ГО «Всеукраїнська асоціація по неврології та рефлексотерапії», д.мед.н., професор, завідувач кафедри неврології і рефлексотерапії НМАПО імені П.Л.Шупика (Київ, Україна), Свиридова Н.К. представила майстер-клас за темою Інсульт (ДЕП, ХІМ, ТІА) та розкрила основні положення оновлених алгоритмів діагностики та лікування даних захворювань у 2019 році. Також, окремим майстер-класом, Наталія Костянтинівна висвітлила оновлені алгоритми діагностики та лікування черепно-мозкових травм.

Д.мед.н., професор кафедри неврології і рефлексотерапії НМАПО імені П.Л.Шупика (Київ, Україна) Труфанов Є.О. представив два майстер-класи на тему: Нейропатичний біль, міжнародні стандарти діагностики та лікування. Діабетична полінейропатія, розбір клінічних випадків.; Міжнародні стандарти діагностики і алгоритм лікування когнітивних порушень і деменції при нейродегенеративних захворюваннях. Нові діагностичні критерії і біомаркери хвороби Альцгеймера.

Слухачі отримали унікальну інформацію по діагностиці та лікуванні очної форми міастенії, що представив д.мед.н., професор Національної лікарні Неврології та Нейрохірургії, Екс-Президент секції клінічних нейронаук Королівського Товариства Медицини (Велика Британія) Gordon Plant.

За участю професора Свиридової Н.К. та Mirjana Drigant, (Україна, Сербія), Свистун В.Ю. та Гаркава І.М. провели неврологічний grand round (відео-тренінг), розбір клінічних випадків при проведенні диференціальної діагностики: Атаксія, різні типи атаксій. Гіперкінези, різнивиди рухових порушень.

Всі учасники Школи неврологів отримали сертифікати.

Другий день Школи неврологів був також насичений інформацією. Слухачі отримали оновлену інформацію у майстер-класі від Свиридової Н.К. щодо алгоритмів лікування болю у спині, також професор надала вичерпну інформацію про різновиди полінейропатії: чому і як оновили алгоритм лікування. Окремим майстер-класом учасники розібрали з професором Свиридовою Н.К. диференційну діагностику та лікування Бічного аміотрофічного склерозу та демієлінізуючих полінейропатій.

Разом з к.мед.н., доцентом кафедри неврології і рефлексотерапії НМАПО імені П.Л.Шупика (м. Київ, Україна) Середою В.Г. та Свистун В.Ю., Гаркава І.М. – кафедра неврології і рефлексотерапії НМАПО імені П.Л.Шупика (Київ, Україна), учасники Школа неврологів проходили унікальне навчання – відпрацювання техніки блокад на фантомах, попередньо прослухавши майстер-клас від доцента Середи В.Г: «Блокади при патології міжхребцевих поперекових дисків».

Наталія Свиридова

Голова Всеукраїнської асоціації по неврології та рефлексотерапії, д.мед.н., професор, завідувач кафедри неврологіі і рефлексотерапії Національного університету охорони здоров'я України імені П.Л.Шупика (НУОЗ України імені П.Л.Шупика)