19 000 нових інфікованих у Польщі — швидкі чекають годинами

19 000 нових інфікованих у Польщі — швидкі чекають годинами

«Добре, коли простоїш 4 годин, дай знати», — сказав диспетчер екіпажу швидкої допомоги. 28 жовтня майже 19 тисяч нових випадків зараження. Масові протести у Польщі прискорять поширення коронавірусу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За інформацією polsatnews.pl.

«Добре, коли простоїш 4 годин, дай знати», — сказав диспетчер екіпажу однієї з машин швидкої допомоги у Варшаві. Швидкі з пацієнтами чекають багато годин перед лікарнями, або їх взагалі відмовляються приймати.

За даними МОЗ, 28 жовтня:

  • 18 820 нових випадків зараження коронавірусом.
  • 29 людей загинули через COVID-19.
  • 207 людей померли від супутніх хвороб.
  • У Польщі вже зафіксовано 299 049 інфекцій та 4851 смертей.
  • В лікарнях перебуває 13 931 пацієнт з COVID-19. Лікарні мають 21 506 ліжок для хворих.
  • 1150 хворих потребують ШВЛ. Всього у Польщі 1663 таких апарати.

Це знов рекордні цифри від початку пандемії.

«Найбільшою проблемою є необережність людей, які виходять у публічний простір із інфекційною хворобою», — сказав президент варшавських сімейних лікарів доктор Міхал Сутковський. Він нагадав, що слід пам’ятати про дистанцію, дезінфекцію та маски. «Якщо ми не переглянемо свою поведінку, у нас буде армагеддон охорони здоров’я», — додав він.

Вже не вистачає медичного персоналу. Кількість вільних ліжок та ШВЛ також скорочується, хоча її намагається збільшити МОЗ. Необхідна допомога і її координація. «Військова поліція на вулиці потрібна», — вважає експерт. 

Нагадуємо, уряд оголосив усю Польщу червоною зоною.