«DGP»: Кібератака на паспорт
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR4UngH3uX4r3T-CUBMB9EXeh3JWvL0RVoxG1HUC5Xblq3Y0JUxnw

«DGP»: Кібератака на паспорт

Справа нового паспорта мала широке відлуння. Україна різко протестувала проти розміщення в польському документі мотиву Меморіалу львівських орлят. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Урядова веб-сторінка, на якій користувачі Інтернету могли голосувати за чи проти графічних мотивів нового польського паспорта, стала жертвою кібератак. Видання «Dziennik Gazeta Prawna» пише, що це відбулося принаймні двічі. Кожного разу мета була однаковою: маніпулювати кількістю голосів. Чи її зреалізовано? Можливо. Особи, відповідальні за функціонування сторінки, мовчать.

Встановлено, що атаки були проведені з IP-адрес, зокрема, в Києві, Маріуполі, а також у Базелі (Швейцарія), Будапешті (Угорщина) та Бухаресті (Румунія). Справа нового паспорта мала широке відлуння в нашій частині Європи. Влада України висловила різкий протест проти розміщення в польському паспорті мотиву Меморіалу львівських орлят.

Деякі експерти задумуються, чи кібератаки і напруження з Україною та Литвою з приводу вигляду польського паспорта не пов’язані між собою. «Можливо, хтось, маніпулюючи голосами, хотів нас пересварити з сусідами або хтось, кому не подобалися мотиви (ілюстрацій у нових паспортах – ред.), хотів нас знеохотити», – коментує співрозмовник газети.