Дізнайся, скільки коштуватиме електроенергія в Польщі: тариф від 1 січня 2020 року

Дізнайся, скільки коштуватиме електроенергія в Польщі: тариф від 1 січня 2020 року

Голова Управління регулювання енергетики вже затвердив нові тарифи на електроенергію. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Він стсоуватиметься п’яти найбільших розподільників електроенергії: “PGE Dystrybucja”, “Tauron Dystrybucja”, “Enea Operator”, “Energa Operator” та “Innogy Stoen Operator”. Регулятор також затвердив тариф на продаж енергії для споживачів, які використовують тариф урядового продавця — “Tauron Sprzedaż”.

Це означає, що ці підприємці не можуть змінювати ціни на електроенергію з 1 січня 2020 року в розрахунках з побутовими споживачами. Вони застосовуватимуть тариф, затверджений Президентом Управління енергетичного регулювання.

Як зміняться рахунки після 1 січня 2020 року?

Загальна вартість електроенергії складається з витрат на продаж та витрат на розподіл (транспорт). Голова Управління регулювання енергетики затверджує тарифи як на продаж (лише для домашніх споживачів, які використовують тариф продавця за посадою), так і на розподіл електроенергії (для всіх груп споживачів).

Внаслідок зміни тарифу на торгівлю електроенергією зі споживачами, для яких “Tauron Sprzedaż” є офіційним продавцем, користувачі платитимуть за електроенергію орієнтовно на 7 злотих на місяць більше.

Побутові рахунки можуть зрости з 56 гроши до 1,82 злотих на місяць. З іншого боку, для споживачів тарифних груп, які споживають значно більше електроенергії (в середньому, ніж середній споживач), номінальне збільшення витрат на електроенергію буде відповідно вищим.

Це означає, що з 1 січня 2020 року ціна на електроенергію зросте на 12 % порівняно з 2019 роком, тобто споживачі сплачуватимуть рахунки орієнтовно на 7-9 злотих на місяць більше, — зазначає прес-секретар відділу соціальних комунікацій Агнєшка Глошьнєвська.

Більш детальну інформацію можна знайти ось ТУТ.