Фестиваль народної і традиційної музики ETHNIESY FESTIVAL у Бидгощі
http://naszwybir.pl/wp-content/uploads/2018/03/dakha-brakha.jpg

Фестиваль народної і традиційної музики ETHNIESY FESTIVAL у Бидгощі

15-18 березня у Бидгощі пройде шостий Фестиваль традиційної і народної музики ETHNIESY FESTIVAL. Про це поввідомляє Upmp.news з посиланням на газету “Наш Вибір”.

Цьогоріч гостями фестивалю будуть українські зірки: гурти Даха Браха та Світлана Няньо з Рафаелем Рогінським (проект ELIK). Під час фестивалю відбудеться презентація польського видання книжки Любові Якимчук “Абрикоси Донбасу” та виставка картин Олі Кравченко.

Даха Браха — український музичний етно-гурт, що сформувався на початку 2000-х років у творчій атмосфері театру “Дах” із молодих фольклористів та музикантів, що їх згуртував навколо себе Владислав Троїцький. Назва гурту, за словами його учасників, складена зі староукраїнських слів “давати” та “брати”.

У кінці 2014 року Cultprostir опитав експертів у галузі сучасної української музики та склав рейтинг головних героїв року. ДахаБраха ввійшла до цього рейтингу як “Посол року” (головний український гастролер за кордоном). Журналісти видання Karabas Live підрахували, що гурт виступив у 38 країнах, що робить їх “лідером з охоплення території”.

Гурт виступить  17.03, в суботу, о 19.00 в концертній залі MCK w Bydgoszczy.

ELIK — дует Світлани Няньо  та Рафаеля Рогінського заснований у вересні 2017. Музиканти творять музику близьку як сучасності, так і традиції. Інтимний і ефірний звук групи дозволяє ніби слухати шепіт музичних джерел і разом з групою стати творцем певної міфології. Концерт на фестивалі Ethniesy в Бідгощі буде польською прем’єрою гурту.

Концерт гурту відбудеться у п’ятницю 16.03 o 19.00.

Оля Кравченко – народилася  в 1985 році у Львові. У 2002–2008 роках навчалась у Львівській національній академії образотворчого мистецтва, займалась практикою збереження (у галузі живопису) в Інституті археології та технології.  Захистила докторську дисертацію у Львівській національній академії образотворчого мистецтва. З 2010 року є членом Національної спілки художників України. У своїй роботі поєднує традиції поп-культури, іконопису та інших жанрів сучасного мистецтва, такі як монтаж та мультимедійна діяльність.

Любов Якимчук (1985) – поетеса, журналістка, сценарист та аніматор культури. Народилася в Первомайську Луганської області. Зараз проживає в Києві. Авторка поетичної збірки “, як МОДА” (Львів 2009), за яку вона отримала приз Богданa-Ігоря Антоничa (2008) i нагороду iм. Василя Симоненко (2010). 

Друга книга поетки “Абрикоси Донбасу” вийшла у “Видавництві Старого Лева” влітку 2015 року. Книга потрапила в рейтинг “10 найкращих українських книг про АТО” за версією українського “Forbes”. Також вона фігурує у списку найкращих книжок десятиліття за читацькою версією.

У 2015 році київський журнал “Новий час” включив її до сотні найвпливовіших людей культури в Україні. Вона багато разів виступала в Польщі, у тому числі під час фестивалів.

Детальна програма фестивалю на сторінці у facebook

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com