Міністерство сім’ї, праці та соціальної політики Польщі оприлюднило дані за минулий рік
https://imagecdn3.luxnet.ua/tv24/resources/photos/news/610x344_DIR/201605/683318.jpg?201710122401

Міністерство сім’ї, праці та соціальної політики Польщі оприлюднило дані за минулий рік

Участь іноземців у польському ринку праці сягає 5 відсотків. Про це повідомляє Upmp.news із посиланням на сайт Польське радіо.

Зі слів очільниці Міністерства сім’ї, праці та соціальної політики Польщі Ельжбєти Рафальської, участь іноземців у польському ринку праці вагається між 2,5% та 5%. Так, у 2017 році громаданям України видано 85% дозволів на роботу та 95% декларацій, а загальна кількіть дозволів на працевлаштування виданих іноземцям склало близько 250 тисяч. Крім цього, про намір працевлаштуватися у Польщі було подано іноземними громадянами близько 800 тисяч декларацій.

Як зазначила Міністр Ельжбєта Рафальська, що декілька років тому переважна більшість іноземців приїжджала до Польщі працювати у сільському господарстві, нині іноземці працюють в таких галузях, як будівництво, промислове виробництво, транспорт, торгівля, гастрономія. Попит на іноземних працівників росте в усіх воєводствах, найбільше декларацій про намір працевлаштувати іноземця видається у Варшаві, Вроцлаві та Познані.

Міністр нагадала, що з початком року набули чинності нові засади працевлаштування іноземців. На підставі дозволів на сезонну працю іноземці можуть працювати у Польщі не довше 9 місяців в календарному році. Документи видають для таких галузей, як сільське господарство, садівництво, туризм та гастрономія, і коштують 30 злотих.