Нижня Сілезія: спецпідрозділи SG, CBŚP та KAS ліквідували нелегальний цех по переробці тютюну
https://inpoland.net.pl/wp-content/uploads/2018/03/3-1-660x660.jpg

Нижня Сілезія: спецпідрозділи SG, CBŚP та KAS ліквідували нелегальний цех по переробці тютюну

У вівторок, 13 березня 2018 р. співробітники спецпідрозділів SG, CBŚP та KAS ліквідували нелегальну фабрику з переробки тютюну. Вартість конфіскату складає більше 1600000 злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на інформаційний портал “In Poland”.

Співробітники прикордонної служби у Вроцлаві-Страховіце (Placówki Straży Granicznej we Wrocławiu-Strachowicach) в співпраці з офіцерами CBSP разом зі співробітниками поліції з Вроцлава та Вроцлавського управління митниці Нижньої Сілезії (Dolnośląskiego Urzędu Celno-Skarbowego), за підтримки чиновників з Департаменту з питань безпеки NoOSG, ліквідували нелегальний тютюновий бізнес. Розкрито та конфісковано більше 3 тонн тютюну, загальною вартістю понад 1600000 злотих.

В ході заходів, проведених в будівлі ферми, що знаходилася в селі Мала Вішня (Wisznia Mała), що в Тшебницькому повіті (powiat trzebnicki), офіцери поліції виявили незаконний цех по виробництву різаного тютюну. Під час поліцейської операції було вилучено понад 2,6 тонн сухого тютюну та понад 600 кг готової тютюнової “краянки” без необхідних фіскальних акцизних марок. Також, було конфісковано машину для різання тютюну. Орієнтовна вартість вилучених тютюнових виробів складає 1 625 000 злотих. Якщо б виявлений продукт потрапив на ринок, Державне казначейство РП (Skarb Państwa) втрачає більше 1.6 мільйонів злотих через несплачені податки. 

Затримано одну особу — 23-річного чоловіка, жителя Нижньої Сілезії, який на момент приходу офіцерів поліції займався у приміщенні фасуванням різаного тютюну. Справа вже була передана в районну прокуратуру в Тржебіці (Prokuratury Rejonowej w Trzebicy).