Перші телефонні розмови глави МЗС Польщі – з Угорщиною та Україною
https://nv.ua/img/article/24439/85_main.jpeg

Перші телефонні розмови глави МЗС Польщі – з Угорщиною та Україною

Міністр Яцек Чапутович підтвердив активність Польщі у справі територіальної цілісності України, а також її європейських прагнень. Про це повідомляє Upmp.news із посиланням на Польське радіо.

Очільники дипломатії Угорщини – Петер Сіярто та України – Павло Клімкін – були першими телефонними співрозмовниками нового міністра закордонних справ Польщі Яцека Чапутовича.

Як повідомляє в комюніке МЗС, у розмові з угорським колегою обговорено стан двосторонніх відносин. Обидва міністри звернули увагу на їх «безпрецедентну насиченість». Важливим елементом розмови була співпраця в рамках Вишеградської групи, в якій тепер головує Угорщина.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін привітав польського міністра Яцека Чапутовича зі вступом на посаду. Очільники зовнішньополітичних відомств обговорили поточні питання польсько-українських взаємин.

Міністр Яцек Чапутович підтвердив активність Польщі у справі територіальної цілісності України. Як зазначив, Польща надалі підтримуватиме європейські прагнення України. Польський міністр також висловив надію, що якнайшвидше будуть вирішені проблематичні історичні питання у взаєминах обох країн.