Польща видасть спеціальну стипендію митцям з України та Білорусі

Польща видасть спеціальну стипендію митцям з України та Білорусі

Починається набір на 19-е видання (до 2020 року) Стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща «Gaude Polonia». До участі запрошуються творці та перекладачі до 45 років. Про це повідомляє Upmp.news  посиланням на In Poland.

Набір триває до 15 жовтня 2019 року. Стипендіальна програма базується на шестимісячному перебуванні в Польщі, під час якого переможці конкурсу здійснюватимуть свої проекти під керівництвом польських художників і культурних установ. У рамках програми Gaude Polonia переможці також отримають стипендії з 1 лютого по 31 липня 2020 року в сумі 3,5 тис. злотих брутто щомісяця.

Програма «Gaude Polonia» призначена для молодих митців і перекладачів польської літератури з країн Центрально-Східної Європи. Відбір стипендіатів відбудеться шляхом конкурсу. Від кандидатів вимагається володіння польською мовою, щонайменше на початковому рівні.

Важливим критерієм є наявність громадянства України, Білорусі або іншої країни Центральної та Східної Європи. Фізична особа до 40 років (у виняткових випадках до 45 років) має подати заявку до 15 жовтня 2019 року в Польському інституті в Києві або Мінську або безпосередньо в Національному центрі культури у Варшаві.

Більш детальну інформацію про конкурс можна отримати ось ТУТ