Польська тенісистка Іга Свьонтек відмовляється від співпраці з Xiaomi через повернення фірми на російський ринок

Польська тенісистка Іга Свьонтек відмовляється від співпраці з Xiaomi через повернення фірми на російський ринок

Всесвітньо відома польська тенісистка Іга Свьонтек заявила, що припиняє співпрацю з китайською фірмою електроніки Xiaomi. Свьонтек відома своєю чіткою громадянською позицією та послідовною підтримкою України і саме через це відмовилась продовжувати контракт з польською філією Xiaomi. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну фірма залишила російський ринок, але невдовзі туди повернулась. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

На початку березня штаб тенісистки поінформував, що Іга Свьонтек не планує продовжувати роботу з Polska Xiaomi. Це рішення спортсменка підтвердила особисто під час прес-конференції тенісного турніру Indian Wells у США. 

«Це рішення моє і мого штабу, але ми розходимось після успішної співпраці та без будь-яких конфліктів. Загалом співпраця з польським відділенням Xiaomi була дуже успішною. Але всім зрозуміло, чому було прийняте таке рішення. Всі знають моє ставлення до війни [в Україні], і я хотіла б бути послідовною у своїх рішеннях», – зазначає Іга Свьонтек. 

Іга Свьонтек є амбасадоркою Xiaomi з лютого 2021 року і закінчує співпрацю з фірмою 31 березня 2023 року, коли завершиться дія підписаного контракту. З початку повномасштабного російського вторгнення, Іга Свьонтек єдина з зірок тенісу відкрито виступила з засудженням Росії та з того часу грає зі спеціальною стрічкою в кольорах українського прапора. Іга Свьонтек разом із командою організувала також спеціальний благодійний матч у Кракові, кошти від якого (2,5 млн злотих) передали на допомогу українським дітям.

Китайська фірма Xiaomi є однією з найбільш популярних у світі компаній, що виготовляють телефони та іншу електроніку. Після повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022 року фірма на деякий час вийшла з Росії. З часом компанія повернулась на російський ринок, скориставшись ситуацією, коли дві інші популярні фірми Apple та Samsung залишити ринок РФ. Як подає CCN станом на листопад 2022 року кількість продажів смартфонів марки Xiaomi зросла у Росії на 112%, тоді як в той самий час рівень продажів Apple та Samsung сягає 2-3%.

А.В.

Джерело: PAP, Gazeta Wyborcza