Польські байкери проїхали Рівненщиною в рамках свого мототуру «Волинський рейд»

Польські байкери проїхали Рівненщиною в рамках свого мототуру «Волинський рейд»

Вони вшанували пам’ять земляків, які майже століття тому полягли у боях з більшовиками. А ще – українських героїв, які загинули на столичному Майдані та на українському сході. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.


Загалом гостей– 21. До польських мотоциклістів долучилися українські. У центрі міста, біля Стіни пам’яті, віддали шану Героям Небесної Сотні та тим, хто загинув у боях на сході України.
«Стараємося щоразу вибрати інший маршрут – часом їдемо історичним місцями, часом туристичними. Україна є небезпечним краєм з підступними дорогами, де можна втрапити в аварії, але з ними потроху ситуація поліпшується. До Рівного ми приїхали вже вчетверте і потоваришували з вашими байкерами», – каже голова товариства «Волинський рейд мотоциклетний» Генрик Козак.
Учасники мотопробігу спільно помолилися на Дубенському цвинтарі, аби вшанувати похованих там польських легіонерів. На жаль, хрести на могилах безіменні. Але є у байкерів є плани зробити пам’ятний знак, хрест ,зазначити, що це польські легіонери, які 1920-му році разом з українцями обороняли Рівне від більшовиків.
Джерело: rv.suspilne.media