Посол Польщі в Україні дав оцінку стосункам двох країн
https://focus.ua/modules/thumb.php?u=../files/2017/txt/06/25/CHEL8725.jpg&m=c_large_wide

Посол Польщі в Україні дав оцінку стосункам двох країн

Посол Польщі в Україні Ян Пекло заявляє, що певні маргінальні групи в Польщі і Україні хочуть зіпсувати стосунки між країнами на користь Російської Федерації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на сайт “Цензор.НЕТ”

Як зазначив Посол Польщі і Україні Ян Пекло: “Все почалося з квітневого демонтажу членами польських громадських організацій нелегального пам’ятника бійцям ОУН-УПА на кладовищі в селі Грушовіци (Перемишльський повіт Підкарпатського воєводства Польщі). Це було зроблено скандальним чином. І потім послідувала реакція з боку України – відгукнув дозвіл, раніше виданий польським історикам, на проведення пошукових робіт і ексгумації на Волині. З цієї миті проблема стала наростати як сніговий кому і дійшла до політичного рівня.

Якщо чесно, то і з польського, і з українського боку є маргінальні групи корисних (для Росії) ідіотів, які хочуть зіпсувати наші добросусідські стосунки”, – сказав Пекло. “І, на жаль, вони дійшли до мейнстріма… Але я думаю, що зустріч президентів Польщі і України, запланована на 13 грудня в Харкові, все-таки відбудеться. І я вважаю, що нам потрібно відокремити питання економіки, культури і інше від історичного діалогу”, – додав дипломат.