Прем’єр Угорщини: Польща – найважливіший актор Центральної Європи
https://ichef-1.bbci.co.uk/news/660/cpsprodpb/CF53/production/_99457035_39442540652_fa9e5f73e2_o.jpg

Прем’єр Угорщини: Польща – найважливіший актор Центральної Європи

“Центральна Європа, зокрема Польща і Угорщина, є двигуном економіки ЄС” –  Віктор Орбан. Про це повідомляє Upmp.news із посиланням на Польське радіо.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна буде захищати Польщу під час голосування у справі запуску 7 статті Договору про Європейський Союз. В інтерв’ю Польському телебаченню угорський прем’єр зазначив, що процедура у справі верховенства права у Польщі, яку реалізовує Європейська комісія, не має справжньої основи. «Вважаємо, що Польща стикається з несправедливістю і спільний історичний досвід вимагає від нас стати на бік Польщі», – наголосив Віктор Орбан.

За словами угорського прем’єр-міністра, підтримка польської сторони є результатом не тільки польсько-угорської дружби, але також піклування про інтереси Центральної Європи. «Те, що відбувається сьогодні з Польщею, завтра може зачепити нашу країну», – сказав Орбан.

Прем’єр-міністр Угорщини звернув також увагу на те, що в останні роки країни Центральної Європи, зокрема Вишеградська група, стають все важливішими акторам в Євросоюзі. «Найбільшим актором Вишеградської групи та Центральної Європи є, звісно, Польща. Захід мусить звикнути до того, що ці країни стали сильнішими як у групі, так і окремо. Вишеградська група відіграє стабілізуючу роль в Європі. Якби не вона, то вся економіка ЄС була б у набагато гіршому стані», – вважає Віктор Орбан.

Нагадаємо, у середу, 3 січня, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький здійснив візит до Будапешту, де зустрівся, зокрема, з прем’єр-міністром Віктором Орбаном. Це була перша офіційна закордонна поїздка на новій посаді Матеуша Моравєцького.