Топ-3 польських детективних серіалів, які варто подивитися

Топ-3 польських детективних серіалів, які варто подивитися

Ні для кого не секрет, що слухання музики та перегляд фільмів мовою оригіналу (нехай навіть і з субтитрами) суттєво допомагають у вивчення іноземної мови. Тому не варто гаяти часу, а у вільний час краще “підшліфувати” свою польську і переглянути щось цікаве. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Підготували для вас три цікавих сучасних детективних серіали, які легко можна знайти в мережі — з субтитрами або перекладом. Звісно ж, краще переглядати фільм з оригінальною озвучкою. Отож, поїхали.

Серіал «Болото» переносить глядачів у Польщу минулого століття. На дворі вісімдесят четвертий рік, а в центрі уваги виявляється невелике провінційне містечко. Головні дійові особи цього серіалу — представники місцевої газети «Вечірній Кур’єр». Персонажі займаються розслідуванням дивного злочину — поблизу житлового району неподалік лісу були виявлені два закривавлені тіла. Один з трупів — місцева молода повія. А поруч з нею лежало тіло одного з представників червоної партії.

На тлі того, що відбувається в країні, подібний злочин набуває символічного характеру: після воєнного стану, введеного через нестабільність в суспільстві, змінюється і політичний курс, а комуністичний лад терпить справжній крах. Можливо, те, що відбувається в країні, і злочин якимось чином пов’язані. Журналісти постараються з’ясувати, чим саме.

Серіал випущений в 2018 році і має всього 5 серій, кожна з яких триває 50 хв.

Крук. Нічний шепіт/Kruk. Szepty słychać po zmroku

Також детективний серіал 2018 року, який складається з 6-и серій, кожна з яких триває 45-50 хвилин.

Викрадення одинадцятирічного хлопчика “поставило на вуха” всю громадськість. Справою повинен зайнятися серйозний детектив, який має досвід роботи з подібними злочинами. За розслідування береться Адам Крук, який не так давно приїхав в рідні краї, щоб продовжити свою професійну кар’єру і далі зажити спокійним життям. Щоправда, за собою він привіз чимало проблем і особистих психологічних травм, тому нова справа виявиться вельми цікавою, оскільки персонажу доведеться боротися не тільки з обставинами і професійними труднощами, але і з самим собою. В стрічці є чимало містичних моментів, бабка-шептуха і багато місцевого і поліцейського колориту.

Ватага/Wataha

Серіал про польсько-український кордон, який так полюбився глядачам, що було випущено аж 3 сезони — з 2014 по 2020 рік, по 6 серій кожен.

Поблизу кордону, що розділяє Україну і Польщу, на одному з постів прикордонного контролю тихо і спокійно. Однак незабаром величезної сили вибух від снаряду, кинутого в цей район, не залишає ні сліду від сторожової вежі. Єдиний, хто вижив — Віктор Ребров, капітан, який якимось дивом уцілів після вибуху.

Чоловік приходить до тями і розуміє, що втратив всіх тих, кого знав і любив. Серед загиблих виявилася його дівчина Єва, з якою Віктор планував весілля. Ребров хоче помститися тим, хто відібрав у нього близьких людей. Він починає розслідування, щоб відшукати винних.