Тисяча євро за карту побиту: в Польщі затримали двох чоловіків, які виготовляли фальшиві документи

Тисяча євро за карту побиту: в Польщі затримали двох чоловіків, які виготовляли фальшиві документи

46-річний поляк українського походження та його 23-річний син зареєстрували у Жешуві компанію — лише для того, щоб іноземці могли легально перебувати в Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Розслідування тривало більше 1,5 років. В 2018 році в одній з компаній в Жешуві, яка займалася працевлаштуванням іноземців у Польщі, відбулася перевірка, яка й виявила масове фальшування документів.

Компанію представляв 46-річний Вітольд Т., громадянин Польщі українського походження. Згідно з документами, в компанії працювали українці, грузини та вірмени. Проте швидко виявилося, що це було лише «на папері».

Прикордонники встановили, що Вітольд Т. та його син, 23-річний Олександр Т., підробляли документи, що легалізували перебування іноземців у Польщі.

Наприклад, у документах, поданих до Управління Підкарпатського воєводства у Жешуві, були підроблені підписи роботодавців. Також були підроблені договори оренди квартир, де мали мешкати іноземці.

— Один із іноземців зізнався, що він заплатив 1000 євро за отримання картки проживання на території Республіки Польща, — інформує майор Ельжбета Пікор, речник Департаменту прикордонної служби Бещадського відділення.

Прикордонники виявили, що Вітольд Т. та його син організували або намагалися організувати законне перебування у Польщі понад 20 іноземців менш ніж за два роки.

Обвинувачувальний акт проти цих чоловіків було подано до окружного суду в Жешуві. Їм загрожує штраф і 5 років ув’язнення.