У 28-и школах Нижньої Сілезії були фальшиві замінування в день здачі матури

У 28-и школах Нижньої Сілезії були фальшиві замінування в день здачі матури

Як повідомили правоохоронці, 28 шкіл області, в яких сьогодні о 9 годині повинен був розпочатись іспит з математики, отримали інформацію про можливу загрозу — розпилення газу або вибух бомби. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Повідомлення про небезпеку вибуху прийшли у вигляді електронних листів на поштові скриньки установ Легниці. Поліція і пожежні дружини увійшли до кожного навчального закладу близько 8 години ранку, аби перевірити правдивість інформації. Після перевірки учнів впустили до шкіл. Матура розпочалася згідно з планом.

Правоохоронці також працювали в Дзержонюв і дев’яти ліцеях у Вроцлаві. У одній із шкіл ще вчора ввечері отримали інформацію про те, що під час сьогоднішньої матури в навчальному закладі буде розпилений сльозогінний газ. Тому з самого ранку поліцейські проводили обшуки в тій частині будівлі, де мав проводиться іспит, — інформує www.radiowroclaw.pl.

У всіх 28-и школах розпочався іспит на атестат зрілості — проте в деяких закладах із затримкою.

Як повідомили в Міністерстві національної освіти, подавши дані Центральної експертної комісії, у понеділок 122 школи з усієї Польщі повідомили окружним екзаменаційним комісіям, що вони отримали електронною поштою інформацію про замінування. Проте всі повідомлення виявилися фальшивими.